De voordelen van self-billing

factuur met regie uren in Yoobi
 

Self billing, ook wel reverse billing, genoemd is dé oplossing wanneer je met ingehuurde krachten werkt. Met self-billing krijg je controle over de enorme stroom aan facturen die je ontvangt van de door jou ingehuurde krachten. De grootste voordelen van self billing:

 • Facturen worden vooraf gecontroleerd. Hierdoor wordt het aantal correcties drastisch verminderd.
 • Door de kloppende self billing facturen versnelt het betaalproces
 • Je werkt met een uniforme voor iedereen. Hiermee reduceer je de kans op menselijke fouten.
Probeer vrijblijvend
We maken in overleg direct een proefaccount voor je aan

Dit moet je weten over self billing...

Bij self-billing, ook wel reversed billing genoemd, wordt het facturatieproces omgedraaid. Wanneer je als organisatie met veel zzp'ers werkt komt er een enorme stroom aan facturen binnen. Met self-billing heb je hier zelf de controle over.
 
 • Image

  Draai het factuurproces om

  Wanneer je als organisatie met veel externe partijen, dan krijg je een enorme stroom aan verschillende facturen binnen. Met self billing draai je dit proces volledig om. Je factureert namens de externe krachten aan jezelf. Klinkt dit ingewikkeld? Dat is het niet! Met Yoobi regel je het in een handomdraai zonder extra rompslomp.

 • Image


  Zo werkt self billing

  Als voorbeeld nemen we Kenonz. Kenonz gebruikt Yoobi self billing voor 150 zzp'ers.

  1. Zzp'er registreert uren in de software
  2. Na controle worden de uren goedgekeurd
  3. Er wordt een self-billing factuur aangemaakt en verzonden
  4. Kenonz bespaart tijd omdat de controle vooraf plaatsvindt en er geen correcties zijn
   
  Lees het klantverhaal van Kenonz ›
 • Image


  Voor wie is self-billing geschikt?

   

  Self billing of reverse billing is geschikt voor organisaties waarbij met veel externen en opdrachtgevers wordt gewerkt. In de basis geldt, hoe meer externen er werkzaam zijn hoe meer voordeel je hebt. In de praktijk zien we bij Yoobi dat vooral detachering- en consultancybureaus met meer dan 50 zzp'ers voor deze oplossing kiezen. Vanaf dit moment is het namelijk écht rendabel om tijd en geld in deze oplossing te investeren.   

   

 • Image

  Eisen belastingdienst

  Alle self billing facturen voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Op alle facturen wordt 'factuur uitgereikt door afnemer' vermeld. De extern ingehuurde kracht blijft verantwoordelijk voor de juistheid van de factuur. Vooraf dient deze dan ook akkoord te gaan met de verwerking van de facturen volgens de self billing methode. 

Lees in ons e-book wat Yoobi kan doen