Klantcase

Lees hoe Boekzo met Yoobi werkt

Bedrijf
Boekzo
Aantal gebruikers
47
Bedrijfstak
Accountancy

Accountantskantoor BoekZo richt zich sinds 2010 op accountancydiensten, bedrijfskundige- en fiscale advisering. Met een team van ruim 20 collega’s verzorgen zij jaarrekeningen, belastingaangiften en loonadministraties. Maar bij Boekzo gaan ze verder dan alleen de administratie op orde brengen. Een belangrijk aspect van hun werk is de coachende rol naar hun klanten toe. 

De keuze voor Yoobi

Boekzo werkt sinds 2015 met de modulaire bedrijfssoftware van Yoobi. Voor BoekZo was dit ideaal, ze kozen voor de modules die zij nodig hadden op dat moment: Urenregistratie, Facturatie en Verlofregistratie. Zo betalen ze alleen voor wat ze écht nodig hebben. Vooral op het gebied van facturatie wilden ze een flinke stap maken door te standardiseren en versnellen. 

Doorbelasten van verschillende soorten dienstverlening

De dienstverlening die BoekZo aan hun klanten levert is zeer divers en wordt op verschillende manieren doorbelast.Zo werken ze op basis van uren, fixed-price of op abonnementsbasis. Omdat je met Yoobi factureert op de manier die bij jouw onderneming past factureert BoekZo eenvoudig en foutloos wanneer het uitkomt. 

De regiefacturen worden achteraf verstuurd, abonnementsfacturen  versturen zij maandelijks en de fixed-price facturen worden eenmaal per jaar verstuurd. De gegevens waar deze facturen op worden gebaseerd zijn ingevoerd in Yoobi en alle medewerkers  van BoekZo registreren hun werkzaamheden direct in de timesheet. Zo weet BoekZo hoeveel uur er exact gewerkt is aan een fixed-price project en verkrijgen zij belangrijke inzicht op het gebied van omzet per FTE, marges en uren per fixed-price project.

Aan de slag!

Om snel van start te gaan is er door middel van de Yoobi API gekoppeld met de CRM software waar BoekZo gebruik van maakt. Door deze koppeling was alle belangrijke informatie, zoals prijsafspraken, orders en klantdata, in het bestaande CRM snel beschikbaar in Yoobi. 

Vanuit hier werd het mogelijk om met de functionaliteiten van Yoobi Facturatie te factureren in bulk én omdat het in 1 centraal systeem gebeurt is er ook geen probleem wanneer een medewerker afwezig is. Alle medewerkers met de juiste rechten hebben de mogelijkheid om te factureren. Zo staat dit proces nooit stil en blijft de cashflow op orde. 

Verlofregistratie

Het team van BoekZo regelt verlofaanvragen snel en eenvoudig via Yoobi. Het toekennen van verlof gaat in een paar stappen en het aanvragen en goedkeuren gaat nóg sneller. Zeker via de App is dit binnen 1 minuut geregeld. Via het dashboard hebben medewerkers altijd inzicht in hun huidige verlofsaldo. 

Voordelen voor BoekZo

Door de bestaande importmodule te behouden en de API uit te breiden is er een unieke combinatie tot stand gekomen, die er voor zorgt dat dit het facturatieproces versneld wordt.

Het is met deze werkwijze voor BoekZo niet meer nodig om met Excel te werken en de verschillende vormen van dienstverlening worden op een gestructureerde manier doorbelast. Medewerkers leggen eenvoudig hun werkzaamheden vast in Yoobi en er zijn meerdere mensen op de hoogte van dit proces. Minder risico en meer grip op het proces.  

Modulaire software

Yoobi is modulaire software, dit houdt in dat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt. In het geval van BoekZo werd er al gebruikt gemaakt van een CRM software. Veel accountantskantoren die met onze software werken kiezen ook voor Yoobi CRM voor optimaal relatiebeheer.

Meer weten over Yoobi voor Accountants? 

Bel ons voor het maken van een afspraak. Wij gaan graag samen op zoek naar de oplossing die het beste bij jouw accountantskantoor past. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0181-697670, of per mail via sales@yoobi.nl

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor