Selfbilling factuur maken met Yoobi

Altijd een correcte factuur

Selfbilling of reverse billing met Yoobi is er voor iedereen die werkt met zzp’ers, gedetacheerden of flexkrachten. Met selfbilling heb je controle over de facturatiestroom van tijdelijke krachten. Het is een facturatieproces waarbij jouw financiële afdeling een factuur opstelt voor de ingehuurde zzp'er. Selfbilling betekenis in het kort is daarom: de zzp'er krijgt van jou zijn eigen factuur en hoeft deze zelf niet te maken.

  • Totaaloplossing voor bedrijven: van soepele urenregistratie tot facturatie
  • Modulaire software voor administratie en processen
  • Je kiest en betaalt alleen voor wat je echt nodig hebt
Nummers vertellen verhalen om te delen
2000
Lancering Yoobi
800+
Actieve klanten
17.500+
Actieve gebruikers
20+
Collega's

Minder correcties

Facturen worden vooraf gecontroleerd. Hierdoor wordt het aantal correcties drastisch verminderd.

Versneld betaalproces

Door de kloppende selfbilling facturen versnelt het betaalproces. Ideaal voor jou en de door jou ingehuurde zzp'ers.

Minimaliseer fouten

Je werkt met een uniforme werkwijze voor iedereen. Hiermee reduceer je de kans op menselijke fouten.

functionaliteiten

Aan de slag met selfbilling

Werken met veel externe partijen betekent ook veel facturen die je moet verwerken. Met selfbilling of reverse billing draai je het facturatieproces om. Je factureert namens de externe krachten aan jezelf. Bij Yoobi zien we dat vooral detachering- en consultancybureaus met meer dan 50 zzp'ers voor selfbilling kiezen. Andere voordelen van selfbilling of reserve billing voor bedrijven met Yoobi zijn:

Voortijdig controlemoment

Facturen worden vooraf gecontroleerd. Hierdoor verminder je het aantal correcties en creditnota’s én wordt het betaalproces versneld. Met als gevolg dat je financiële afdeling en leveranciers minder tijd kwijt zijn aan het facturatieproces. Vanwege het voortijdige controlemoment komt er geen onjuiste informatie meer op de factuur.

Handig betaalproces

Het proces van selfbilling bestaat uit slechts een paar stappen. De externe kracht registreert uren in de software en vervolgens worden de uren goedgekeurd. De selfbilling factuur wordt automatisch aangemaakt en verzonden naar de ontvangende partij. Zo is het achteraf controleren van facturen verleden tijd. Ook worden ze sneller betaald.

Overzicht door selfbilling

Jouw financiële afdeling heeft beter overzicht en een gestroomlijnd proces. Daardoor vindt de periodeafsluiting ook eerder plaats. Selfbilling heeft vooral veel praktische voordelen en je administratie is altijd op orde. De externe krachten voeren hun uren in, jij regelt de rest. Dankzij sellbilling met Yoobi gebeurt dat in slechts enkele klikken.

Belastingdienst en selfbilling

Alle selfbilling facturen voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Op facturen moet duidelijk 'factuur uitgereikt door afnemer' vermeld staan. Vooraf dienen alle partijen akkoord te gaan met de verwerking van de facturen volgens de selfbilling methode. De wettelijke eisen hebben ervoor gezorgd dat selfbilling goedgekeurd is. Vermeld dus altijd 'factuur uitgereikt door afnemer', want alleen dan is de factuur volledig en voldoet deze aan de eisen van de belastingdienst.  

Start vandaag

Zo ga je aan de slag met Yoobi

Met Yoobi profiteer je van een veelzijdige, flexibele softwareoplossing met uitgebreide functies, betrouwbare ondersteuning en schaalbaarheid, waardoor jouw bedrijfsbeheer geoptimaliseerd wordt en groei mogelijk wordt.

Hoe werkt Yoobi Selfbilling?

Yoobi is modulaire software. Dit houdt in dat je zelf jouw gewenste pakket samenstelt. Selfbilling is een aanvulling op onze Facturatiemodule. Yoobi Selfbilling is dan ook alleen beschikbaar wanneer je gebruik maakt van onze facturatiesoftware. Met Selfbilling maak je zelf de facturen voor de zzp'ers of interimkrachten die je inhuurt. Zo hebben zij er geen omkijken naar en heb jij altijd een correcte factuur.

Voldoet selfbilling aan de voorwaarden van de belastingdienst en AVG?

Ja, selfbilling voldoet aan de voorwaarden van de belastingdienst zolang er op de factuur wordt vermeld ‘Factuur uitgereikt door afnemer’ en wanneer beide partijen er mee in stemmen. Ook voldoet selfbilling aan de regels volgens de AVG.

Wat zijn de voordelen van selfbilling?

Het grootste voordeel van selfbilling is uiteraard een enorme tijdswinst. Dit komt door een aantal processen die je optimaliseert met selfbilling. Zo is er (bijna) geen handmatig werk, ben je (minder tot) geen tijd kwijt aan het corrigeren van inkoopfacturen en stroomlijn je het proces van inkoop- tot verkoopfactuur.

Voor wie is selfbilling geschikt?

Selfbilling is, onder andere, geschikt voor detacheerders en consultancybureaus. Selfbilling regelen in Yoobi is rendabel wanneer je veel met ingehuurde krachten werkt. De investering verdien je snel terug omdat je veel tijd bespaart op het controleren en corrigeren van ontvangen inkoopfacturen. Zo koos Kenonz in 2021 voor onze Selfbillingmodule. Inmiddels gebruiken zij deze oplossing voor meer dan 150 ingehuurde krachten.

Wat is selfbilling?

Selfbilling (of reverse billing) is dé oplossing wanneer je veel met ingehuurde krachten werkt. Bij selfbilling draai je het facturatieproces om. Met selfbilling software stuur je jezelf een factuur namens jouw leverancier.

e-book

Meer informatie over selfbilling met ons e-book

Ontdek alles wat je moet weten over selfbilling met ons informatieve e-book. Ontdek hoe het werkt en hoe het waardevolle tijd van jouw medewerkers op de financiële afdeling bespaart.

klantcases

Wat gebruikers over Yoobi zeggen

Wij ontwikkelen onze software door naar de wensen van onze gebruikers te luisteren. Een aantal van onze klanten vertellen waarom Yoobi voor hun bedrijf de perfecte oplossing is en hoe Yoobi door de jaren heen meegroeit.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor