Klantcase

doen'r stroomlijnt processen met Yoobi

Bedrijf
Doen'r
Aantal gebruikers
200
Bedrijfstak
Detachering

In februari 2021 begon doen'r met urenregistratie, extern accorderen, facturatie, de NMBRS koppeling en CRM van Yoobi. We spraken Levi Reuhmann en vroegen hem hoe de software tot nu toe bevalt en wat het hen heeft opgeleverd binnen de organisatie.

Het Rotterdamse doen’r koos eind 2020 voor Yoobi en ging er in februari 2021 mee aan de slag. Ze gebruiken urenregistratie, verlof, extern accorderen, facturatie, inzicht en CRM voor ongeveer 100 medewerkers. Daarnaast koppelen ze Yoobi met Exact Online voor de boekhouding en Nmbrs voor de salarisadministratie. Levi Reuhman, directeur, vertelt waarom ze voor Yoobi kozen en wat het doen’r oplevert. 

Net even anders 
Consultants kiezen voor doen’r omdat ze het nét even anders doen. In plaats van senior consultants richten zij zich op junior en medior consultants. Ook worden ze aangenomen in vaste dienst en niet alleen voor de duur van een project. Daarnaast wordt er gewerkt zonder een concurrentiebeding. 

De gemiddelde leeftijd van consultants ligt midden 20 en hebben allemaal een mooie carrière voor de boeg met genoeg zekerheid om zich ook in hun persoonlijke leven goed te ontwikkelen. Gewoon doen is hun motto. doen’r detacheert hun consultants bij gemeentes, ministeries en andere grote bedrijven. 

Urenregistratie is het belangrijkste 
Alles wat doen’r doet valt of staat met correcte en volledige urenregistratie. ‘Urenregistratie is feitelijk ons belangrijkste stuk software. Wij detacheren mensen, dus het gaat om uren. Het moet gewoon goed geregeld zijn, anders gaan we heel snel failliet. Zonder juiste urenregistratie hebben we geen idee wat we aan wie moeten factureren, dus samen met de salarissoftware is dit de basis van ons bedrijf.' 

Naast de urenregistratie werkt doen’r ook met de module extern accorderen. Met deze module kunnen opdrachtgevers digitaal uren goedkeuren van ingehuurde consultants. 

Bij een aantal opdrachtgevers werken we met extern accorderen. Hierdoor kunnen we direct uren factureren. Dit zorgt voor een sneller proces.''

Van 4 apps naar 1 app 
In het begin werkten de consultants nog met de Yoobi app. Er waren echter grootste plannen om de Yoobi app te integeren in een doen’r app, net zoals andere apps die binnen doen'r worden gebruikt. ‘Voorheen werkte de consultants met vier verschillende apps. Maar, sinds juni is de doen’r app live, waarin we o.a. de Yoobi app integreren. Hierdoor wordt alles nog verder geautomatiseerd. Ik ben echt fan van automatiseren.'

Selecteren op open API koppeling 
Voor alle software die binnen doen’r nodig is wordt er geselecteerd op software met een open API koppeling. Doordat alle systemen gelinkt worden gaat alles automatisch door naar alle systemen. Hierdoor is het nooit nodig om gegevens meer dan 1 keer in te voeren. 

Tijdsbesparing door stroomlijnen processen 
Voorheen werkte doen’r al met urenregistratie software. Ondanks dat dit een mooi systeem was, waren er een paar kleine dingen waardoor er toch verder gekeken werd. Via een ouderwetse zoekopdracht op internet kwam Levi bij Yoobi terecht. Een groot voordeel was de koppeling met Nmbrs, maar ook zeker dat hij meer overzicht zou krijgen over de uren van werknemers. Dat Yoobi ook nog eens in de regio Rotterdam gevestigd is, was een mooie bonus.

Voor urenregistratie en extern accorderen hebben we echt een hele makkelijke livegang gehad. Er waren heel weinig problemen en het was allemaal superduidelijk. Voor de andere modules hebben we de eerste twee maanden vooral het systeem ontdekt, maar factureren lukte al heel snel.

Voor doen’r  zit de tijdsbesparing door met Yoobi te werken met name in het stroomlijnen van de diverse softwareprocessen. Omdat er door de verschillende modules en koppelingen minder schakels tussen processen zitten wordt hier tijd bespaard. Daarnaast is Yoobi erg overzichtelijk in gebruik. 

Het is een groot voordeel dat in Yoobi twee wekelijks roosters ingevuld kunnen worden. Voorheen konden we dit niet en dat vond ik heel irritant. Het is heel overzichtelijk dat je van heel de maand ziet wat consultants/medewerkers aan uren schrijven. Zo kun je direct zien of ze over de maand gezien goed uitkomen. Dan maakt het makkelijk om uren te accorderen.

Meer weten ?
Net zoals doen'r je processen stroomlijnen of je huidige Yoobi pakket uitbreiden? Neem dan gerust contact met ons op via sales@yoobi.nl. Wij helpen je graag om de beste software oplossing voor jouw organisatie te vinden.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor