Klantcase

Al meer dan 10 jaar de perfecte match

Bedrijf
Ingenieursbureau Land
Aantal gebruikers
34
Bedrijfstak
Zakelijke dienstverlening

Ingenieursbureau Land werkt al sinds 2009 met de software van Yoobi. En na al die jaren is het nog steeds een perfecte match. Projectleider Robert Vermeulen vertelt waarom!

Ingenieursbureau Land werkt al sinds jaar en dag met de software van Yoobi. Ze registreren uren en verlof, maar regelen ook de facturatie en het relatiebeheer met onze software. We spraken met Robert Vermeulen (projectleider) over hoe Yoobi met hen is gegroeid in al die jaren.

Ruim 3000 succesvolle projecten

Ingenieursbureau Land is specialist op het gebied van bodem, civiele techniek, waterbodem en water. Zij geven projecten handen en voeten en zorgen ervoor dat deze op een verantwoorde en vindingrijke manier worden uitgevoerd. In de afgelopen jaren voerden zij meer dan 3000 projecten succesvol uit.

Meer dan 10 jaar

Ingenieursbureau Land werkt al sinds 2009 met onze software. Ze begonnen destijds met de voorganger van Yoobi, mijnuren online. Op advies van accountmanager Bram stapten ze in 2015 over op Yoobi.

We wilden wat meer mogelijkheden dan met mijnuren online. Toen lag Yoobi net op de plank en Bram dacht dat dit perfect voor ons zou zijn, dus we stapten over.

Dat het pakket met de organisatie meegroeit blijkt. Afgelopen jaar hebben ze het pakket uitgebreid met de Inzichtmodule. Ook groeiden ze door in het aantal gebruikers.

Yoobi is voor ons een totaalpakket. Van urenregistratie tot facturatie. Wij zijn een urenfabriek en met Yoobi hebben we daar goed inzicht in. Met Yoobi hebben we destijds een grote slag gemaakt in het urenregistratieproces.

Vanuit 1 scherm factureren

Vorig jaar werd de lay-out en manier van factureren in Yoobi verbeterd. Met als doel dat het eenvoudiger wordt om snel te factureren. Robert geeft aan dat dit voor de projectleiders een enorm positieve verandering is geweest.

In het verleden leerde je een methode aan om een factuur te maken, maar in de nieuwe lay-out kan je als alle gegevens zijn ingevuld vanuit 1 scherm direct een factuur maken. Dat is absoluut een meerwaarde!

Van Excel naar facturatiesoftware

De overstap naar Yoobi was ideaal omdat er nog met Excel werd gefactureerd. Dit zorgde voor fouten en was een hoop werk. Ze wilden van het houtje-touwtje gebeuren af om facturen te maken. Yoobi stond toen op het punt om live te gaan dus het was een perfect moment om in te stappen.

Van Bram kregen we een aantal referenties om na te bellen. Zij hadden al getest en wij wilden niet instappen als het voor ons nog niet goed zou werken. De referenties waren positief en wij zijn na al die jaren nog steeds tevreden.

Eenvoudig om mee te werken

Voor Robert en zijn team was het belangrijk dat de software vooral niet te veel functies had. Omdat projectmanagers zelf factureren en dus niet dagelijks met de facturatiemodule werken, moest het eenvoudig zijn om mee te werken.

We waren erg bang voor een kerstboommodel, een oplossing met te veel functies om er makkelijk mee te kunnen werken. Gelukkig was dit niet het geval. Projectmanagers hoeven dus niet iedere keer het wiel opnieuw uit te vinden en inmiddels is het nóg overzichtelijker dan een paar jaar geleden.

Steeds nieuwe mogelijkheden

Omdat zowel Ingenieursbureau Land als Yoobi niet stilstaan in hun ontwikkelingen, vindt er regelmatig een check-up plaats met Bram. Vorig jaar oktober was zo’n moment en kozen ze voor een uitbreiding met de Inzichtmodule.

Soms zit je vastgeroest in je eigen systeem en heb je vragen. Dan komt Bram langs en dan blijkt dat Yoobi ook steeds verder gaat. Ondanks dat je een wereld aan rapporten kan uitdraaien zit hier soms net iets te weinig in. Daarom kozen we voor de inzichtmodule. Hiermee kan je eenvoudig je eigen rapporten maken.

Meer dan alleen urenregistratie en facturatie

Naast het registreren van uren en het factureren is Yoobi nog veel meer voor Ingenieursbureau Land. Zo hebben ze een goed inzicht in de maandelijkse omzet en biedt het gebruik van de verlofmodule echt meerwaarde.

Vorig jaar werd het ouderschapsverlof uitgebreid. In Yoobi is dit eenvoudig aan te passen waardoor de verlofregistratie altijd klopt.

Ook is de App een ideale toevoeging van de software. De buitendienstmedewerkers registreren iedere dag hun uren op hun telefoon. Hierdoor kloppen de uren altijd en lopen we niet achter met de urenregistratie. Onderweg naar huis zijn de uren al geregistreerd.

Weinig vragen

Robert vertelt dat hij weinig contact heeft met support. Als er een vraag is dan is dit vaak omdat er iets veranderd is aan het systeem en medewerkers dit niet snel kunnen vinden. In zo'n situatie sturen we nog wel eens een vraag naar support.

Maar vaak als er echt veel vragen zijn stuur ik toch een mail naar Bram. Hij is eigenlijk ons geweten. Vervolgens komt hij langs of hebben we telefonisch contact om dingen door te spreken.

Omdat Yoobi een behapbaar systeem is, ook als je er niet dagelijks mee werkt, zou Robert de software zeker aanraden bij anderen. Het is overzichtelijk en biedt mooie inzichten in de belangrijke data die je invoert.

Omdat ze nu ook de Inzichtmodule hebben is ook het laatste ‘obstakel’ van niet genoeg inzicht hebben verholpen. Dus eigenlijk is er niks te verbeteren aan Yoobi en is het, na 13 jaar, nog steeds de perfecte match voor Ingenieursbureau Land.

Benieuwd naar onze totaaloplossing?

Wil jij ook alles van urenregistratie tot facturatie goed regelen in 1 systeem? Onze specialisten leggen graag aan je uit wat er mogelijk is. Ontdek het zelf met een vrijblijvende demo of proefversie.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor