Meer dan 20 handige features in Yoobi om sneller te werken

De software van Yoobi is zo ingericht dat het je ondersteunt in vitale bedrijfsprocessen. Onze developers ontwikkelen de software op zo'n manier dat je met handige features razendsnel de juiste informatie naar boven tovert of handelingen uitvoert. In dit blog delen we dan ook meer dan 20 handige features die het werken met Yoobi nog makkelijker maken.

De software van Yoobi is zo ingericht dat het je ondersteunt in vitale bedrijfsprocessen. Onze developers ontwikkelen de software op zo'n manier dat je met handige features razendsnel de juiste informatie naar boven tovert of handelingen uitvoert. In dit blog delen we dan ook meer dan 20 handige features die het werken met Yoobi nog makkelijker maken.

De zoekbalk

Een contactpersoon opzoeken via CRM – contactpersonen, wie doet het niet? Veel sneller doe je via de zoekbalk! Wist je dat je ook de volgende dingen kan opzoeken in de zoekbalk:


 • Een telefoonnummer opzoeken.
 • Een factuur opzoeken aan hand van het factuurnummer.
 • Een relatie in het CRM opzoeken, ook met slechts een gedeelte van de naam.


Timesheet

Uren registreren doe je in de timesheet. In de timesheet zitten ook een aantal handigheidjes verstopt om tijd te besparen of direct inzicht te hebben.

 • Werk je gedurende een periode aan hetzelfde project? Sinds enige tijd is het mogelijk om weken te kopiëren! Klik op de 3 bolletjes boven je urenstaat en kies voor 'week kopiëren'.
 • Werk je met de verlofmodule? Vraag dan je verlof direct vanuit je timesheet aan! Rechtsboven de timesheet vind je de knop 'verlof aanvragen'.
 • Snel inzicht in het aantal gewerkte uren in een bepaalde periode? Klik op de i voor het weeknummer of de maand en zie in 1 oogopslag hoeveel uur je deze periode hebt gewerkt, hoeveel uur je nog moet werken. Ook is het zichtbaar of er sprake is van verlof of verzuim.
 • Dubbelklik op gewerkte uren en voeg direct een beschrijving toe wat je hebt gedaan. Superhandig wanneer je op uurbasis factureert en opdrachtgevers wilt laten zien waar de tijd aan wordt besteed.
 • In de timesheet is het ook supermakkelijk om kilometers bij te houden! Voeg de optie kilometers toe aan de projectactiviteiten en registreer ze direct in je timesheet.
 • Tip voor CRM gebruikers: Wanneer je een nieuwe prospect of klant invoert kan je met de functie ' zoeken' direct het KvK nummer toevoegen. Automatisch worden dan de bij de KvK bekende gegevens doorgevoerd bij het aanmaken van de klant. 
 • Tip voor managers: als je in de detailgegevens van de medewerker bent, kun je via de actieknop rechtsboven direct naar de timesheet van deze medewerker navigeren


Facturatie

Facturatie een ingewikkeld proces? Nee hoor! Met onze facturatiesoftware factuur je sowieso al snel, maar met deze handige features maak je het jezelf nog makkelijker.

 • Met de facturatiemodule is het mogelijk om, bijvoorbeeld, abonnementen in bulk te factureren. Met 1 druk op de knop verstuur je snel al je facturen.
 • In het facturatiedashboard vind je het overzicht 'status actuele facturen'. Hier zie je in 1 oogopslag of er facturen zijn om te fiatteren of te verzenden. Ook zie je hier vervallen facturen. Met 1 klik ga je door naar het overzicht en voer je een bulkmutatie uit. Bijvoorbeeld 'factuur markeren als betaald'.


Rapportages

Yoobi kent tal van standaardrapportages. Superhandig om inzichten te verkrijgen over, bijvoorbeeld, gewerkte uren of projectbudgetten. Markeer jouw favoriete rapporten met een sterretje. Zo hoef je nooit meer te zoeken en heb je binnen een handomdraai alle informatie inzichtelijk!Maar er is meer! Het is ook mogelijk om rapporten in je eigen ‘Mijn Yoobi’ dashboard te zetten. Rapporten delen met collega’s of (externe) stakeholders? Sla je rapport dan op als PDF of Excel bestand.

Inzichtmodule

Heb je meer inzicht nodig dan de standaardrapportages? Kies dan voor de inzichtmodule. Hiermee maak je eigen rapportages en grafieken. Je slaat eenvoudig je favoriete rapporten op en deelt deze makkelijk met collega’s. De inzichtrapporten zijn uiteraard ook op te slaan als PDF of Excel bestand.Met deze rapporten vergelijk je ook verschillende jaren met elkaar. Bijvoorbeeld hoeveel omzet een bepaald product of dienst genereert in de afgelopen 3 jaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lijsten

De hoeveelheid informatie die getoond kan worden in het lijstoverzicht is enorm. Soms heb je echter niet alle deze informatie nodig. Met het sleuteltje pas je eenvoudig aan welke informatie je wel of juist niet wilt zien. Met de pijltjes sleep je eenvoudig de kolommen in de volgorde die je zelf wenst.

Gebruikersgemak

Als laatste delen we nog een aantal algemene weetjes over hoe je jouw gebruikersgemak verhoogt:

 • Log in met je Gmail account of Microsoft profiel.
 • Met het vraagteken rechtsboven in de balk heb je toegang tot een rondleiding. Met diverse filmpjes laten we kort zien hoe Yoobi werkt. Ook vind je hier uitgebreide help-documentatie.
 • Heb je een vraag? Met de blauwe knop rechtsonder in Yoobi kom je direct in het Help & Support menu terecht. Hier kan je zelf op zoek naar het antwoord op je vraag. Dit is per onderwerp gesorteerd. Dus je krijgt alleen informatie over het menu-item waarin je werkt. Kom je er niet uit met de documentatie? Via deze knop dien je ook een support aanvraag in!
 • Wanneer je werkt met de CRM-module dan bewaar je eenvoudig e-mails in Yoobi én koppel je je Outlook agenda met je Yoobi agenda.
 • Vanuit je Yoobi agenda een afspraak maken, een taak inplannen of verlof aanvragen? Dubbelklik op de gewenste datum en regel het direct.
 • Gebruik je vaak dezelfde selectie? Sla deze dan op, zo hoef je hem niet iedere keer opnieuw te maken.
 • We hebben een module waarmee je eenvoudig bijlagen/documenten aan klanten, projecten én medewerkers koppelt
 • De superhandige Yoobi App maakt registreren van uren, het indienen van onkosten en verlof eenvoudig.
 • Met de Yoobi App je CRM altijd bij de hand. Ben je onderweg en wil je een contactpersoon bellen? Wanneer er bij de contactpersoon een telefoonnummer is ingevuld dan kan je vanuit de app bellen.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor