Hoe veilig is jouw Yoobi wachtwoord?

Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden eigenlijk? We geven we tips én leggen we uit hoe we ervoor zorgen dat je veilig werkt met de software van Yoobi. 

Weet jij eigenlijk wanneer je voor het laatst jouw Yoobi wachtwoord hebt aangepast? Vaak heb je zelf niet eens door dat het beter kan én misschien wel moet, zowel werk als privé. We vertellen je meer over hoe wij zorgen dat Yoobi veilig is en geven we tips over het kiezen en beheren van wachtwoorden.  

SSL-verbinding zorgt voor veilig gevoel 

Voor de software van Yoobi maken wij gebruik van een beveiligde SSL-verbinding. Een SSL-verbinding zorgt voor een veilige verbinding tussen 2 computers. In het geval van Yoobi tussen de server waarop onze software wordt gehost en het device waarop jij Yoobi gebruikt. Zo verstuur je veilig data over het internet zonder dat kwaadwillende partijen hier direct toegang tot hebben.  

Een SSL-verbinding is te herkennen aan het slotje in de adresbalk en het feit dat het webadres begint met https.  

Samenhang tussen SSL-verbinding en een wachtwoord 

De SSL-verbinding geeft een veilig gevoel en is enorm belangrijk. Ondanks dit veilige gevoel betekent dit niet dat je gegevens veilig zijn voor internetcriminelen. Een SSL-certificaat hangt vaak samen met een "sterk wachtwoord". Uiteraard is het prettig om een wachtwoord te hebben zoals "password" of een persoonlijk wachtwoord zoals de naam van je eerste kat in combinatie met een datum. Dit is makkelijk te onthouden maar daardoor óók makkelijk te raden door kwaadwillende mensen. Zorg daarom altijd voor een sterk wachtwoord.  

Zo zorg je voor een veilig wachtwoord 

Uiteraard heeft Yoobi voorzorgsmaatregelen genomen zodat niet iedereen zomaar in kan loggen. Beheerders kunnen, bijvoorbeeld, een account laten blokkeren wanneer er 3 keer achter elkaar een verkeerd wachtwoord is ingevoerd.  
 
Naast deze basis voorzorgsmaatregel zijn er nog een aantal handige tips om veilig te werken: 

  • Gebruik een wachtwoord dat uniek is en nergens anders wordt gebruikt. Zo voorkom je dat als een ander platform wordt gehackt ze gelijk overal bij kunnen 
  • Wijzig je wachtwoord periodiek zodat hij niet te lang hetzelfde blijft 
  • Maak gebruik van een wachtwoordgenerator. Zo zit er geen voorspelbaar element in je wachtwoord en neem je voorgoed afscheid van wachtwoorden met je geboortedatum of de naam van je eerste kat
  • Maak gebruik van een wachtwoordmanager. Webbrowsers hebben dit vaak als standaard functie beschikbaar. Met de Google Chrome browser is het ook mogelijk te synchroniseren met je mobiel

Een stap verder 

In onze software is het ook mogelijk om twee-factor-authenticatie aan te zetten. Hiermee moet je naast het invullen van je wachtwoord het inloggen ook nog bevestigen op je mobiel. Op deze manier maak je het een stuk moeilijker voor hackers om in te loggen in Yoobi.  

Ook ondersteunt Yoobi SSO (Single Sign On) waardoor je Yoobi gebruikersaccounts die gekoppeld zijn aan bedrijfs-werknemersaccounts dezelfde integrale beveiliging geeft als die binnen jullie bedrijf wordt gehanteerd. 

Ook wij doen er alles aan om Yoobi veilig te houden. Zo laten wij regelmatig een penetratietest uitvoeren door een onafhankelijke partij. Deze testen leggen de zwakke plekken bloot in de applicatie en zo zorgen we ervoor dat we Yoobi veilig houden voor potentiële hackers.  

Met de combinatie van mogelijkheden vanuit onze software en jouw ijzersterke wachtwoord houden we werken met Yoobi samen veilig! 

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor