Inzicht en rapporten

12 onmisbare rapporten die standaard beschikbaar zijn in Yoobi

Goede rapportages zijn onmisbaar voor iedere organisatie. In dit blog 12 onmisbare rapporten die je standaard hebt wanneer je kiest voor urenregistratie van Yoobi.

Welke modules je ook kiest, iedere module heeft haar eigen rapportage mogelijkheden. In dit blog delen we 12 onmisbare rapporten met betrekking tot urenregistratie.   

Projectrapportages 

Onder projectrapportages vind je standaard maar liefst 17 verschillende rapporten. We lichten er 4 toe. 

 • Hoofd/deelproject: uren en aantallen per medewerker 
  In dit rapport worden uren en aantallen per medewerker, per activiteit getoond 
 • Projecturen medewerker per klant 
  In dit rapport worden de uren van medewerkers per klant getoond. Ideaal voor projectleiders om, indien nodig, tijdig bij te sturen. Dit rapport kan je draaien zonder of met opmerkingen.  
 • Projecturen per medewerker 
  Dit rapport geeft inzicht in geregistreerde uren inclusief specificaties. Aanwezige filters voor dit rapport zijn periode, project, afdeling en medewerker. Dit rapport is beschikbaar in- en exclusief verkooptarief. Ideaal als bijlage bij je factuur.  
 • Projectrollen 
  Per project en per projectrol wordt een duidelijk overzicht gegeven welke medewerkers gekoppeld zijn.   

Medewerkers 

Standaard kun je 15 verschillende rapporten uitdraaien op medewerkers niveau. Kies eenvoudig welke je nodig hebt en krijg inzicht in de productiviteit van al je medewerkers. We lichten er 3 toe.   

 • Declarabiliteit medewerkers 
  Dit rapport toont, door middel van een berekening, de declarabiliteit van medewerkers met een actief contract over de geselecteerde periode. Ideaal wanneer medewerkers op projectbasis bij klanten werken.
 • Gewerkte uren per medewerker 
  Met dit rapport krijg je inzicht in gewerkte uren van je medewerkers. Het rapport is beschikbaar per dag, week, maand of jaar. Ook kan je kiezen om opmerkingen wel of niet in het rapport op te nemen. Filter op project, periode, afdeling en/of medewerker 
 • Geaccordeerde periodes 
  Dit rapport toont per geaccordeerde periode, de geregistreerde uren, overwerk en verlof.  

Budget 

Wanneer je veel op projectbasis werkt, is niks belangrijker dan binnen budget opleveren. Rapportages zijn hierbij onmisbaar. In Yoobi zitten een aantal standaardrapportages die duidelijke inzichten verschaffen. We lichten er 3 toe.  

 • Activiteit budget 
  Dit rapport geeft je een duidelijk inzicht in alle geregistreerde vs. gebudgetteerde uren in een gekozen periode, op een bepaalde activiteit. 
 • Projectbudget vs. Realisatie in uren 
  Wanneer je een projectbudget hebt ingesteld, verkrijg je via dit rapport snel inzicht in hoeveel uren je al hebt gerealiseerd. Ideaal om af en toe te checken of je nog op schema loopt.  
 • Projectbudget 
  Overzicht van alle ingestelde gegevens per budget vs. gebruikt budget 

Persoonlijke rapporten

Naast inzicht in declarabele uren budgetten en productiviteit zijn er, uiteraard, ook een aantal rapporten op persoonlijk niveau. We lichten er 2 toe. 

 • Mijn gewerkte uren (details) 
  Een duidelijk overzicht op welke projecten en activiteiten je uren hebt geregistreerd. 
 • Mijn overwerk & verlof 
  Dit rapport geeft inzicht in de uren die je hebt overgewerkt en welke uren je verlof hebt opgenomen 

Favorieten 

Zijn er een aantal rapporten voor urenregistratie die je vaak gebruikt? Door op het sterretje te klikken voeg je rapporten snel toe aan je favorieten. Zo hoef je nooit meer op zoek en heb je binnen no-time de laatste statistieken bij de hand. Exporteer de rapporten in een Excel of PDF en deel ze met je collega's.

Nog meer inzicht? 

Yoobi biedt een aantal standaard rapporten aan wanneer je kiest voor urenregistratie. Heb je behoefte aan nóg meer inzicht dan is onze inzichtmodule de uitkomst. Hiermee maak je rapporten op maat speciaal voor jouw organisatie. Meer over deze module weten? Lees dan dit blog of neem contact met ons op via sales@yoobi.nl

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor