Inzicht en rapporten

Gebruik krachtige data uit Yoobi in een Power BI-dashboard

Voor veel bedrijven is data uit hun softwaresystemen een belangrijke informatiebron om op te sturen bij het maken van belangrijke zakelijke beslissingen. Onlangs zijn wij een samenwerking aangegaan met KPI Solutions om waardevolle data uit Yoobi te gebruiken in een Power BI-dashboard. Om onze gebruikers kennis te laten maken met de mogelijkheden van KPI Solutions organiseerden we een webinar. In dit blog vertellen we je hier graag meer over.

Datagedreven werken met een BI-dashboard

Wanneer je belangrijke data verzamelt in een Power BI-dashboard dan is dit dé basis om belangrijke beslissingen te maken op basis van feitelijke gegevens en inzichten. Datagedreven werken is de sleutel tot het succes van veel moderne bedrijven. Een Business Intelligence (BI) dashboard is een krachtig hulpmiddel dat je helpt om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen en te visualiseren, waardoor je beter stuurt op de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI's) van jouw bedrijf.

Wanneer kies je voor een BI-dashboard?

Veel bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van een Power BI-dashboard omdat ze beter willen sturen op data die diverse softwaresystemen verzamelen. Wanneer je al met Yoobi werkt dan biedt in veel gevallen onze Inzichtmodule een uitkomst. Wil je echter inzicht in data uit meerdere systemen in 1 overzicht dan is een Power BI-dashboard dé oplossing.  

Een Power- BI dashboard biedt tal van voordelen

Een Power-BI dashboard bied jouw bedrijf een aantal voordelen:

 • Centralisatie van gegevens: Het verzamelt gegevens uit verschillende systemen en bronnen in 1 overzichtelijk dashboard. Zo ben je geen tijd meer kwijt aan het handmatig consolideren van gegevens en het zorgt voor een eenduidig beeld van de bedrijfsprestaties.
 • Verbeterde besluitvorming: Door gegevens visueel weer te geven en KPI's te volgen, nemen leidinggevenden beter geïnformeerde beslissingen.
 • Efficiëntere rapportage: Het automatiseren van rapportageprocessen bespaart tijd en vermindert fouten in handmatige rapporten.

Standaard Dashboard met KPI Solutions


KPI Solutions biedt standaardrapportages aan voor de software van Yoobi. Deze rapportages omvatten onder andere:

 • Financiële rapporten: Inzichten in de financiële gezondheid van je bedrijf, zoals omzet, winst en kosten.
 • Verkooprapporten: Analyse van lopende verkopen, inclusief verkoopvolumes en omzetgegevens.
 • Projectbudgetrapporten: Het monitoren van projectbudgetten en het vergelijken van geplande kosten met daadwerkelijke uitgaven.
 • Urenregistratierapporten: Het bijhouden van werktijden en het evalueren van de efficiëntie van projecturen.

KPI Solutions beschikt over de expertise om een standaardrapportages aan te passen naar de behoeften van jouw bedrijf. Zo weet je zeker dat je de voor jouw waardevolle data uit Yoobi haalt.

Maatwerk met KPI Solutions

Als je specifieke behoeften hebt die niet worden gedekt door de standaardrapportages, biedt KPI Solutions maatwerkoplossingen aan. Samen met een consultant van KPI Solutions ga je aan de slag om een dashboard ontwikkelen dat volledig aan jouw wensen voldoet. Dit maatwerk stelt je in staat om:

 • Specifieke KPI's te volgen die relevant zijn voor jouw bedrijf.
 • Gegevens uit aangepaste bronnen te integreren.
 • Grafieken, tabellen en visualisaties aan te passen aan jouw bedrijfsprocessen.
 • Unieke inzichten te verkrijgen die je helpen bij het nemen van strategische beslissingen.

Kortom, datagedreven werken met een Power BI-dashboard is de sleutel tot het optimaliseren van de prestaties van jouw bedrijf. Of je nu kiest voor standaardrapportages of maatwerkoplossingen, een goed ontworpen Power BI-dashboard zal je helpen om de juiste stappen te zetten en je bedrijf naar succes te leiden.

Is een BI-dashboard wat voor jou?

Wil je een stap verder gaan in data-analyse voor jouw bedrijf mét de gegevens uit Yoobi? Dan is het wellicht tijd om te ontdekken of een Power BI-dashboard wat voor jou is. Als eerste stap geeft KPI Solutions het advies om 3 vragen aan jezelf te stellen:

 • Waarom wil ik hier nu mee beginnen
 • Waarom is dit voor ons bedrijf belangrijk
 • Wat willen wij bereiken met een Power BI-dashboard

Heb je hier een duidelijk antwoord op? Neem dan gerust contact op met Vincent Egt of met onze sales-afdeling. We helpen je graag op weg om de eerste stappen met KPI Solutions te zetten.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor