Verlofregistratie

5 gouden redenen om verlof software te gebruiken 

Verlof in een Excel bestand of met verlofkaarten? Daar is een veel betere oplossing voor. Ontdek het gemak van de verlofsoftware van Yoobi. 

De vakantieperiode is weer begonnen. Een perfect moment om de verlofregistratie onder de loep te nemen. Hoe is binnen jouw bedrijf het aanvragen en goedkeuren van verlof geregeld? Is er een Excel bestand per afdeling? Gaat alles via de mail of wordt er nog gewerkt met verlofkaarten? In dit blog 5 gouden redenen om verlofsoftware te gebruiken. 

1. Inzicht in verlofsaldo 

Verlofregistratie software zorgt ervoor dat zowel werkgevers als werknemers het verlofsaldo inzichtelijk hebben. Als werknemer zie je in 1 oogopslag je actuele verlofsaldo. Zo weet je of je ruimte hebt voor die extra middag vrij omdat het zonnetje schijnt.  

Met de verlofmodule van Yoobi zie je wanneer je een aanvraag indient direct wanneer collega’s van jouw afdeling verlof hebben aangevraagd.  

Voor werkgevers is het eenvoudig om in enkele stappen diverse rapporten uit de draaien. Denk hierbij aan hoeveel verlofuren medewerkers nog open hebben staan of wanneer wie van welke afdeling op vakantie gaat.  

2. Voorkom een stuwmeer aan vakantiedagen

Door voor alle medewerkers verlof in gedegen software bij te houden is het eenvoudiger dan ooit om te voorkomen dat werknemers een stuwmeer aan vakantiedagen opbouwen. De wettelijke verlofdagen komen jaarlijks te vervallen wanneer deze niet opgemaakt worden. Met verlof software zorg je ervoor dat medewerkers geen verlof laten vervallen door tijdig te signaleren en anticiperen. 

3. Bespaar tijd, keur automatisch verlofaanvragen goed

Doordat je verlof software gebruikt bespaart iedereen tijd. Verlof indienen kan in nog geen 2 minuten via de app of desktop. Goedkeuren gaat al even eenvoudig. Doordat alles in 1 systeem is vastgelegd wordt er geen informatie vanuit meerdere plekken verzameld.  

Ook is het mogelijk om te kiezen voor het automatisch goedkeuren van verlof. Door de instellingen aan te passen kan je automatisch verlof goedkeuren op basis van het aantal aangevraagde uren of op basis van hoe lang een verlof aanvraag al open staat. Zo heb je er dus helemaal geen omkijken meer naar.

Wanneer je gebruik maakt van een planningsmodule zie je ook in 1 oogopslag welke collega’s er verlof hebben.  

4. Je voldoet aan de regelgeving 

Wettelijk gezien heeft iedere werknemer recht op 4 weken vakantie per jaar. Door met verlof software te werken leg je direct vast dat je hier als werkgever aan voldoet. Door het uitdraaien van een rapport toon je moeiteloos aan dat je werknemers verlof krijgen en opnemen.   

5. Door te koppelen met urenregistratie en planning nog meer gemak

Wanneer je jouw verlofsoftware koppelt met urenregistratie & planning ervaar je nog meer gemak. Urenregistratie levert veel voordelen op zoals inzicht in productiviteit en rendabiliteit. Ook gaat factureren moeiteloos. Door ook nog te kiezen voor een planningsmodule ontstaat er 360 graden gemak & inzicht.  

Meer weten? 

Wil jij graag moeiteloos verlof regelen in overzichtelijke software? Met de tijdsbesparing en het gemak dat je ervaart heb je de investering er binnen no-time uit. Neem dan gerust contact met ons op via sales@yoobi.nl


Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor