Gebruikerswensen voor timesheet gerealiseerd: nu nóg beter!

De release van 3 februari staat grotendeels in het teken van optimalisaties in de timesheet. Maar dat is, uiteraard, niet het enige wat er is verbeterd. Ook is bijlagen uploaden eenvoudiger en zijn er een aantal nieuwe instellingen voor projecten & extern accorderen gerealiseerd. Op 3 februari is de volgende release. Dit houdt in dat er op 4 februari weer een flink aantal optimalisaties in de software zijn aangebracht. In dit blog delen we ze met je. 

Diverse gebruikerswensen in de timesheet gerealiseerd 
Tijdens deze release hebben we hard gewerkt om de timesheet in Yoobi nóg verder te optimaliseren.  
Zo is het vanaf 4 februari mogelijk om een week waarin al registraties zijn gedaan volledig of deels te kopiëren naar een toekomstige week (of weken). Dit was al mogelijk in de Yoobi App. Ideaal wanneer je regelmatig met terugkerende werkzaamheden te maken hebt.  

Maak je gebruik van de verlofmodule? Dan is het voor alle medewerkers nu nog eenvoudiger om snel verlof aan te vragen. We hebben een duidelijke knop toegevoegd aan de timesheet om direct vanuit de timesheet verlof aan te vragen. Je hoeft hierdoor niet meer apart naar ‘Mijn Yoobi > Mijn verlof’ te navigeren.  

Wanneer je rechten hebt om nieuwe activiteiten aan te maken onder projecten dan is óók dit mogelijk direct vanuit de timesheet. Voorheen kon dit enkel in het project zelf.  

Als laatste optimalisatie is het na deze release mogelijk om een timesheet niet alleen goed- maar ook af te keuren. Indien wenselijk inclusief opmerking. Wanneer een timesheet wordt afgekeurd ontvangt de medewerker een notificatie.  

De optimalisaties in de timesheet zijn doorgevoerd aan de hand van de wensen van onze gebruikers, jullie dus!  

Medewerkerplanning kopiëren 
Net zoals bij de timesheet is het met de medewerkersplanning nu ook mogelijk om weken naar de toekomst te kopiëren. Zodra je medewerker(s) inplant met repeterende werkzaamheden dan kopieer je dit snel & eenvoudig naar de toekomst.  

Bijlagen uploaden aangepast 

In het ‘Mijn Yoobi’ overzicht is het onderdeel ‘Mijn bijlagen’ aangepast. De manier van uploaden gaat nu hetzelfde als op alle andere plekken in Yoobi. Het uiterlijk heeft een metamorfose ondergaan. Hierbij zijn twee menu items aangepast en er zijn een aantal extra velden toegevoegd. Nieuwe velden zijn onder andere: naam, notitie & trefwoorden. Let op: deze velden zijn toegevoegd op alle plekken waar je bijlages uploadt binnen Yoobi.  

Voor gebruikers met rechten tot medewerkers bijlagen zijn er ook een aantal wijzigen doorgevoerd. Ook dit menu onderging een opfrisbeurt. Tijdens het uploaden van documenten is er de mogelijkheid om meer waardevolle informatie toe te voegen. Er zijn aan de upload pop-up een aantal velden toegevoegd om extra informatie in te verwerken. Wanneer je meerdere bijlagen uploadt dan wordt aan alle bijlagen dezelfde informatie gehangen.  

De wijzigingen met betrekking tot bijlagen in Yoobi worden later deze maand doorgevoerd.  

Nieuwe instellingen project & extern accorderen 
Er zijn voor project en extern accorderen nieuwe instellingen toegevoegd waarmee je vooraf de specifieke rapportage, template, periode en herinneringen kan instellen. Door deze instellingen vooraf al vast te leggen wordt het eenvoudiger om de accordering in te stellen in projecten. Voor project accorderen zijn nu meerdere rapportages te kiezen. 

 • Gepubliceerd op:
  28-01-2022
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  04-06-2022
 • Tag:
  extern accorderen,timesheet,nieuwsbrief
 • Delen:
  Delen