Projectmanagement

Wat is projectadministratie?

Het gaat goed met je bedrijf en je werkt voor meerdere klanten aan projecten. Vanwege de hoeveelheid projecten wil je een goed overzicht houden. Slim projectbeheer start met een complete projectadministratie. Wat is projectadministratie precies? Je administreert verschillende onderdelen van je project, zoals de uren, het budget en de planning. Uiteindelijk werkt het ook door in je factuurmomenten en ga je sneller van urenregistratie naar facturatie.

Administratie voor je projecten

Op de vraag wat is projectadministratie, is het antwoord ook het beheren van lopende projecten. Je wilt alle onderdelen nauwlettend in de gaten houden. Je hebt het eindresultaat voor ogen, stuurt tijdig bij en maakt betere bedrijfsbeslissingen. Zelfs je forecast gaat er anders uitzien nadat je jezelf de vraag stelt, wat is projectadministratie? Voor je bedrijf is een soepele projectadministratie belangrijk voor meer overzicht. Je houdt de projecten eenvoudig uit elkaar en ziet hoeveel uren de taken hebben gekost. Stuur bij op het gebied van gewerkte uren of budget en weet zo altijd een project tot een succesvol einde te brengen.  

Sommige medewerkers werken aan meerdere projecten tegelijkertijd en ook dan is het overzicht ideaal voor een gestroomlijnd proces. Zonder fouten en altijd met actuele gegevens. Het beheren van projecten wordt ook wel projectmanagement genoemd. Zo komt het voor dat de ene aanbieder van projectadministratie software een andere term gebruikt dan de andere leverancier.  

Wat is projectadministratie voor jouw bedrijf?

Projectadministratie is essentieel voor elk bedrijf en helpt met een goed overzicht van de urenregistratie en projectmanagement. Medewerkers registreren eenvoudig hun uren op de projecten van de juiste klanten en daarmee heb je inzicht in de voortgang van het project en de totale aantal gewerkte uren. Wat is projectadministratie is daarom ook een vraag die verbonden is met de urenregistratie. Op het gebied van projectmanagement maak je keuzes die het project succesvol maken. Denk daarbij aan de onderdelen uren, budget en planning. Door online projectadministratie software heb je alle gegevens bij elkaar en maak je betere beslissingen. Als je veel met projecten werkt is het inrichten van een goede projectadministratie van belang.

Nauwkeurige projectadministratie

Een project heeft een kop en een staart en natuurlijk wil je dat elke fase soepel verloopt. Op de vraag wat is projectadministratie, heeft het antwoord ook invloed op het halen van deadlines en binnen het projectbudget blijven. Bedenk maar eens uit hoeveel onderdelen een project bestaat: budget, uren, beschikbaarheid en planning. Dan wil je het project zo goed mogelijk beheren en begeleiden. Projectadministratie software biedt de oplossing voor bedrijven die veel met projecten werken. De projectmanagers krijgen inzicht en maken aan de hand daarvan beslissingen voor het bereiken van de projectdoelen. Creëer grip op je projecten en kies voor online software die de projectadministratie ondersteunt. Of het nu gaat om kleine, interne projecten of juist complexe projecten van klanten; een goed georganiseerde projectadministratie is enorm waardevol.

Alle projectonderdelen compleet

Nu je antwoord hebt op de vraag wat is projectadministratie, wil je een systeem dat past bij jouw wensen en doelen. Een volledige projectadministratie biedt een helder overzicht van onder meer klanten, projecten en budget. Verder wil je projectadministratie software gebruiken voor de volgende activiteiten binnen je lopende projecten:

  • Urenverantwoording voor projecten
  • Projectrollen en deelprojecten voor meer inzicht
  • Budgettering en planning

Je bent tegelijkertijd bezig met verbeteren optimaliseren van het proces. Alle projecten die in de uitvoerende fase zitten, stuur je eenvoudig en snel bij – juist door het vele inzicht dat je krijgt. De voordelen van een gestroomlijnde projectadministratie werken door bij je medewerkers en klanten. Medewerkers weten waar ze aan toe zijn op het gebied van taken, registeren snel de uren en werken soepel samen. Klanten ontvangen op tijd de juiste facturen en zien precies hoeveel uren het project heeft gekost. Jij hebt een duidelijk overzicht van alle onderdelen en maakte betere beslissingen. Zo worden toekomstige projecten beter gepland en ingericht. Potentiële risico's tackel je snel en je hebt geen problemen met vertragingen, beschikbaarheid en overschrijding van budget.  

Wat is projectadministratie software?

Je hebt software nodig voor je online projectadministratie. Speciaal ontwikkelde software helpt je bij het beheren van projecten en maakt het werken eraan een stuk soepeler. Zoek naar een goede balans tussen functionaliteit, gebruiksgemak en budget. Er zijn verschillende opties in de markt die voorzien in een gestroomlijnde projectadministratie. Projectadministratie is onderdeel van de modulaire software van Yoobi waarbij je de administratie en bedrijfsprocessen automatiseert en stroomlijnt. Je start bijvoorbeeld met Yoobi Urenregistratie en Facturatie en laat de software meeschalen met je bedrijf. De functionaliteiten binnen de software zijn uitgebreid en zorgen voor een optimale bedrijfsvoering. Laat projectadministratiesoftware voor je werken met Yoobi.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor