In het afgelopen kwartaal heeft ons team weer hard gewerkt aan een aantal aanpassingen en optimalisaties in Yoobi. Zo verhogen we telkens weer het gebruikersgemak en luisteren we daarbij goed naar de wensen van onze huidige gebruikers. Yoobi wordt steeds completer, handiger en intuïtiever, want alles wordt gebouwd op een solide basis en met de gebruiker in ons achterhoofd. In dit blog delen we 4 verbeteringen met je: timer voor desktop, timesheet optimalisaties, inloggen in de Yoobi App met een sms-code en diverse verbeteringen in de Inzichtmodule. Lees meer over de voordelen van deze verbeteringen.
Timer voor desktop
Het was al mogelijk om via de Yoobi App met de timerfunctie uren te registreren. Vanaf nu is de timer ook beschikbaar voor de desktopversie. Werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd of werk je veel achter je bureau? Dan is de desktopversie van Yoobi ideaal voor het registreren van gewerkte uren. De timer start je op 2 manieren: via de timesheet en het geselecteerde project of via het timer icoontje rechtsboven in beeld. Door het gebruik van de timesheet worden het project en de activiteit automatisch ingevuld.
Snel uren registreren
Na het beëindigen van de activiteit stop je de timer en voeg je nog eventuele opmerkingen of het overwerkpercentage toe. Ook handig: zet de timer op pauze als je tussendoor werkt aan een ander project of andere activiteit. Zo houd je je uren nauwkeurig bij en weet je precies hoeveel tijd je aan welke activiteit besteedt. Een andere manier van urenregistratie is het handmatig invoeren van uren of via de dienstenplanning module. Met deze module van Yoobi heb je snel inzicht in de geplande diensten en de benodigde uren. Registreer eenvoudig je uren zonder extra controles.
Verbeteringen timesheet
Ook in onze timesheet zijn optimalisaties doorgevoerd. Naar aanleiding van de wensen van onze gebruikers zijn een aantal verbeteringen ingevoerd die een grote invloed hebben op het gebruiksgemak. Zo wordt het mogelijk om projecten vast te pinnen en komt er meer uitleg waarom het niet mogelijk is om uren te registreren op een bepaald project.
Projecten pinnen
Wanneer je nu geen uren registreert op een project zie je dit project ook niet in je timesheet staan. Een vaak gehoorde wens is daarom ook de mogelijkheid om een project waar geen uren op worden geregistreerd óók te zien in je overzicht. Daarom wordt het binnenkort mogelijk om een project vast te pinnen in je timesheet.
Met het vastpinnen van projecten vind je deze altijd snel terug en wordt het registeren van uren op het juiste project nog eenvoudiger. Gepinde projecten staan bovenaan in de timesheet op alfabetische volgorde. Je hoeft dus niet te zoeken naar het project voor de urenregistratie. Werk je bijvoorbeeld aan 1 of 2 hoofdprojecten, dan pin je deze eenvoudig vast in de timesheet voor meer overzicht.
Werken aan vaste projecten
Veel van onze klanten hebben medewerkers die op een klein aantal projecten uren registreren. Ondanks dat medewerkers op een vast project uren registreren is het nu zo dat ze handmatig het project toe moeten voegen. Omdat wij altijd streven naar gemak en minder handmatige handelingen wordt het nu mogelijk om standaard een aantal vaste projecten (maximaal 10) vooraf in de timesheet te tonen. Met deze nieuwe instelling voeg je automatisch projecten toe waar je veel aan werkt. Zo hoeven medewerkers nooit meer op zoek naar het juiste project en beginnen ze direct met het registreren van uren op de juiste projecten.
Informatieballon toegevoegd bij kruizen (x) in timesheet
Het is niet altijd mogelijk om uren te registreren op een project. Daarom staan er in de timesheet kruizen (X) op plekken waar je geen uren (meer) registreert. De reden hiervoor is dat het project is gesloten, de einddatum heeft bereikt of je geen rechten (meer) hebt om uren te registreren. Naar aanleiding van feedback van onze gebruikers bleek dat het niet altijd duidelijk was waarom er kruizen stonden. Door middel van een info ballon krijg je nu eenvoudig de reden te zien waarom er een kruis staat. Zodra je met je muis over het kruis beweegt zie je waarom het niet mogelijk is om uren te registreren op een project of activiteit.
Sms-code voor inlog Yoobi App
Een nieuwe functionaliteit die voor veel gemak gaat zorgen is de sms-code voor het inloggen in onze app. Momenteel werk je met een gebruikersnaam/e-mailadres en wachtwoord, binnenkort is het mogelijk om in de app met een sms-code in te loggen. Dit scheelt de medewerkers veel handelingen en e-mails met verificatie en wachtwoorden.
In Yoobi voert de aangewezen manager het telefoonnummer in van de gebruiker. Zodra deze persoon inlogt met het telefoonnummer, dan wordt er een sms verstuurd met een verificatiecode voor het inloggen. Zo log je handig en snel in voor bijvoorbeeld de urenregistratie. Naast Nederlandse telefoonnummers is dit ook mogelijk gemaakt voor buitenlandse telefoonnummers.
Voor het inloggen in de desktopversie blijft de inlogmethode ongewijzigd, dit wordt niet mogelijk door middel van een sms-code.
Inzichtmodule verbeterd
Binnenkort lanceren we een aantal verbeteringen voor de Yoobi Inzichtmodule. We hebben bij deze module hard aan de achterkant gewerkt, op het eerste oog zie je dan ook geen verschil, maar je gaat dit wel merken in het dagelijks gebruik.
De Inzichtmodule is een veel gekozen toevoeging voor veel bedrijven die met onze software werken. Met deze module stel je zelf rapporten samen met inzichten die jij nodig hebt om alles binnen jouw bedrijf op rolletjes te laten lopen. Denk hierbij aan het aantal uren dat medewerkers registreren en hoeveel uren hiervan declarabel zijn of aan de verhouding tussen omzet uit facturen op regiebasis of op fixed-price. Je bepaalt helemaal zelf welke informatie je ziet door eenvoudig kolommen en filters aan of uit te zetten. We zetten de verbeteringen op een rijtje;
- Rapporten sneller ophalen: Doordat de data ge-aggregreerd wordt opgehaald worden rapporten sneller geladen dan voorheen
- Sneller velden kiezen: de beschikbare velden bij een inzichtbron zijn onderverdeeld in categorieën, hierdoor klik je sneller een nieuw rapport in elkaar
- Rekenveld toevoegen: door een rekenveld toe te voegen wordt het mogelijk om je eigen velden samen te stellen. Bijvoorbeeld door aantal geregistreerde kilometers x een kilometervergoeding te berekenen