Urenregistratie

Gewerkte uren bijhouden in Excel: doe het niet!

Oké, je wilt uren bijhouden met een systeem dat voor je werkt. Vandaag de dag zijn en talloze opties in de vorm van urenregistratie systemen, online en offline. De ontwikkelingen van die systemen gaan steeds sneller en daardoor heb je een hele lijst aan opties. Veel bedrijven of zzp’ers zien Microsoft Excel als een traditioneel softwaresysteem waarin je ook uren bijhoudt. Een goed genoeg product dat voorziet in de behoefte. Toch is Excel geen duurzame opties voor het bijhouden van uren. In dit blog vertellen we je waar je tegenaan loopt bij het gebruik van Excel.

Gewerkte uren bijhouden in Excel

Snel je uren invoeren in Excel en hopen dat de optelsom werkt aan het einde van de werkdag, -week, of –maand. Je bent afhankelijk van een foutgevoelig product dat niet altijd de actuele status laat zien. Je werkt wellicht met een Excel-sheet die is ontworpen door het bedrijf waar je werkt of je hebt er zelf 1 in elkaar geknutseld. Jouw uren wil je correct factureren en daarbij niets te kort komen. Je werkt hard genoeg aan de taken en activiteiten en dat wil je terugzien in het eindresultaat. Met het online urenregistratieststeem van Yoobi zie je meteen de actuele status van je uren.

Inzicht in gewerkte uren

Naast het registreren van uren wil je inzicht krijgen in bepaalde zaken, zoals het totale overzicht van gewerkte uren, hoeveel tijd je besteedt aan welke taak, hoeveel uur je nog over hebt van een gepland project en meer. Excel biedt niet direct inzicht in deze uren en rapportages draaien gaat al helemaal niet. Yoobi zorgt wel voor deze zaken en geeft je inzicht in gegevens die ertoe doen. Waardevolle data waarmee jij de volgende keer een betere planning maakt of precies weet hoeveel uur je vooraf afspreekt met de klant over een bepaald project. Geen fouten vooraf en geen fouten achteraf.

Urenregistratie systeem

Gewerkte uren bijhouden in Excel laat je niet tijdig bijsturen of andere keuzes maken. Gaat het 1 keer fout, dan blijft het fout gaan en gaat er enorm veel tijd zitten in het rechtzetten van de urenregistratie. Geen doen voor een medewerkers of zzp’er die veel werkt met het bijhouden van uren. Heb jij geen inzicht, dan heeft de klant dat ook niet en die betaalt voor de waarde die jij levert. Daarom: gewerkte uren bijhouden in Excel, niet doen! Met Yoobi kom je verder, werk je sneller en zijn de gegevens altijd up-to-date. Je bent geen tijd kwijt aan extra controles en maakt gebruik van de handige functionaliteiten binnen het systeem. Precies zoals het hoort.

Urenregistratie op jouw manier

Wanneer je werkt met Excel, ervaar je al snel nadelen en ben je veel tijd kwijt aan controles. Daar heeft niemand tijd voor. Je wilt werken met een eenvoudig systeem dat precies doet wat jij wilt: snel uren registreren op een manier die bij je past. Een correcte urenstaat zorgt voor een correcte factuur. Ook de klant werpt 1 blik op de factuur en weet dat het goed is. Zo krijg je sneller betaald. Kies daarom voor het online urenregistratiesysteem van Yoobi. Je verbetert de kwaliteit van je urenverantwoording en door de complete urenverantwoording ga je sneller van registratie naar facturatie.

Online urenregistratiesysteem

Ons urenregistratiesysteem biedt meer inzicht in geregistreerde uren. Je registreert eenvoudig gewerkte uren op projecten. Deze zie je direct terug in de timesheet onder de verschillende activiteiten. Hierdoor heb je inzicht in timemanagement en gebruik je geregistreerde uren als basis voor een goede factuur. Je gebruikt de software via de desktop of Yoobi App op je smartphone.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor