Selfbilling

Alles wat je moet weten over self billing

Wat is selfbilling? Het is dé oplossing wanneer je veel met ingehuurde krachten werkt. Selfbilling is nog niet bij iedereen bekend. Daarom leggen we uit wat het is en waarom het meerwaarde voor je organisatie biedt.

Kort uitgelegd draai je bij selfbilling, ook wel reversed billing genoemd, het facturatieproces om. Wanneer je als organisatie met veel zzp'ers werkt komt er een enorme stroom aan facturen binnen. Met selfbilling heb je hier zelf de controle over. Maar wat is selfbilling is het en waarom is het zo populair?

Draai het factuurproces om 

Wanneer je als organisatie met veel externe partijen, zoals zzp'ers werkt, dan krijg je een enorme stroom aan verschillende facturen binnen. Met selfbilling draai je dit proces volledig om. Je factureert namens de externe krachten aan jezelf. Klinkt dit ingewikkeld? Dat is het niet! Met Yoobi regel je het in een handomdraai zonder extra rompslomp.

Voor wie is het geschikt?

Selfbilling of reverse billing is geschikt voor organisaties waarbij met veel externen en opdrachtgevers wordt gewerkt. In de basis geldt, hoe meer externen er werkzaam zijn hoe meer voordeel je hebt. In de praktijk zien we bij Yoobi dat vooral detachering- en consultancybureaus met meer dan 50 zzp'ers voor deze oplossing kiezen. Vanaf dit moment is het namelijk echt rendabel om tijd en geld in deze oplossing te investeren.

5 voordelen en 1 nadeel van selfbilling 

Er zijn tal van voordelen te noemen om vandaag nog met selfbilling aan de slag te gaan. Deze vele voordelen staan tegenover 1 nadeel. We leggen het je graag uit.

Nieuwe manier van werken

 Het grootse nadeel wat wij kunnen bedenken is dat het voor de financiële administratie een nieuwe manier van werken is. Wanneer er wordt gekozen voor selfbilling dan wordt er van alle betrokkenen een flinke inzet gevraagd om de software in te richten en er mee te leren werken. Wanneer dit goed gebeurt dan pluk je al snel de vruchten van self billing. Dat brengt ons dan ook op de vele voordelen van selfbilling:

  • Het controlemoment op facturen wordt verlegd. In plaats van achteraf worden facturen vooraf gecontroleerd, hierdoor wordt flink tijd bespaard doordat er zelden tot nooit correcties nodig zijn 
  • Doordat de factuur in 99.9% van de gevallen klopt worden externen sneller betaald.  
  • De medewerkers van de financiële afdelingen verrichten meer werk in minder tijd.  
  • Je reduceert de kans op menselijke fouten omdat belangrijke zaken, zoals inkoop- en verkooptarieven zijn vastgelegd in de software 
  • Het bespaart niet alleen tijd voor jezelf, het bespaart ook tijd voor de externen die je inhuurt.  

Je ziet het, de voordelen zijn vele male groter dan de nadelen. Wij zijn er volledig van overtuigd dat wanneer je selfbilling software goed inricht het de eenmalige tijdsinvestering van je financiële afdeling meer dan waard is.

Facturen voldoen aan de eisen van de belastingdienst 

Mocht je je afvragen 'Hoe zit dit met de belastingdienst?' Geen zorgen! Selfbilling facturen voldoen volledig aan de eisen van de belastingdienst. De zin 'factuur uitgereikt door afnemer' wordt toegevoegd aan de selfbilling factuur en hiermee is het wettelijk gezien in orde. Ook is het belangrijk dat alle partijen hebben ingestemd met het gebruik van selfbilling.

Succesverhalen

 Een flink aantal van onze klanten werkt met onze Selfbilling module. We vroegen een aantal van hun wat de Selfbilling module hun heeft opgeleverd.

RvdB zoekt, selecteert, verbindt en ontwikkelt mensen in het HR-vak. Zij werken al geruime tijd met Yoobi en maakten deel uit van de pilotfase van de Selfbillingsmodule. Caroline was nauw betrokken bij het implementatieproces en zegt het volgende:

Door te werken met Yoobi self billing vervallen er een hoop handmatige processen. Voorheen verloor ik veel tijd met het controleren van inkoopfacturen. Nu ben je initieel één keer tijd kwijt aan het juist invoeren van de basis en vervolgens kan je, na accordering door de opdrachtgever blind inkoopfacturen versturen. De registratie in Yoobi is immers leidend. Er zijn niet langer meerdere mensen bezig met 1 factuur. Ideaal!’   

Benieuwd naar het hele verhaal? Lees de hele klantcase 

Ook Kenonz werkt al geruime tijd met de selfbilling software van Yoobi. Voor hen was het een uitbreiding op de factuurmodule. We spraken voor een klantcase met Melle, financieel directeur, over de voordelen voor hun:

De module Selfbilling; daar zijn wij heel blij mee. Het werkt voor ons perfect! Dit scheelt enorm veel tijd. Door selfbilling worden uren vlot goedgekeurd en krijgen de zzp’ers verrassend snel betaald, iedereen blij!’ 

Meer weten?

Weten of de Selfbillingmodule iets voor jou is? Neem dan contact met ons op via sales@yoobi.nl.We leggen je alle mogelijkheden uit en helpen je graag met een vrijblijvende demo.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor