Urenregistratie

7 tips om productiever te werken

Te druk, een to-do-list die nooit afkomt en een overvolle inbox. Klinkt dit bekend? Lees dan verder. Wij hebben 7 tips waardoor je productiever gaat werken en je iedere dag met een tevreden gevoel je werkdag afsluit. 

Productief werken heeft een positief effect op je gevoel. Je krijgt je werkzaamheden af en voelt je tevreden over je werkdag. Hierdoor begin je met een goed gevoel aan een nieuwe werkdag. In dit blog geven we 7 tips om productiever te werken. We verklappen het alvast, het is geen hogere wiskunde. Met kleine dingen kom je een heel eind! 

1. Plan realistisch en voorkom ingewikkelde planningen 

Er is niks wat meer demotiveert dan een to-do-list die je bij voorbaat niet afkrijgt. Plan daarom realistisch je taken. Denk je dat iets een uur duurt? Plan het dan in voor een uur en een kwartier. Zo weet je zeker dat je niet te optimistisch plant en je je werk afkrijgt. Toch wat tijd over aan het einde? Beloon jezelf dan met een rust momentje voordat je doorgaat naar je volgende taak. 

Maak daarnaast je planning niet te ingewikkeld, maak een to-do-list met kleine, behapbare werkzaamheden in plaats van een volledig project uit te plannen.  

2. Check je e-mail op vaste momenten 

Even snel je mail tussendoor checken? Dat kan toch best? Niks is minder waar. Wanneer je dit heel de dag door doet ben je vaak afgeleid van werkzaamheden waar je langere tijd je aandacht bij nodig hebt. Hierdoor kost het je steeds weer tijd om opnieuw in te komen.  

Plan daarom vaste momenten om je mail te checken. Bijvoorbeeld aan het begin van de dag, net na je lunchpauze en het laatste half uurtje van je werkdag. Dit werkt het beste wanneer je de notificaties van je e-mail ook uitzet. Zo valt je oog ook niet op iets ‘wat je wel even snel tussendoor kunt doen’  

3. Ga slim om met je e-mails 

Een opgeruimde mailbox zorgt voor rust. Heb je een mail afgehandeld? Archiveer deze dan. Op deze manier blijft je inbox overzichtelijk.  

Net gaven we al de tip om je mail op vaste momenten te checken. Wanneer je je mail checkt, filter dan voor jezelf uit welke je direct beantwoordt. Kost het minder dan 2 minuten van je tijd? Reageer dan direct. Ben je er langer mee bezig? Plan het in voor een later tijdstip zodat je er goed de tijd voor kan nemen.  

4. Gun jezelf een relaxte pauze 

Vermijd de valkuil om even snel achter je bureau te eten. Geniet van je lunchpauze en neem de tijd om te eten. Nog meer relaxen in je pauze? Maak een kort ommetje na het eten. Zo ga je daarna weer fris en fruitig aan de slag. 
 
Het is sowieso verstandig om lekker te blijven bewegen tussendoor. Beschik je over een zit/sta bureau, sta dan ook regelmatig op tussendoor. Vergader eens staand in plaats van zittend en loop gerust een klein rondje tussendoor om weer even tot rust te komen.  

5. Zorg voor een fijne werkplek 

Of je nu thuis of op kantoor werkt, zorgt voor een fijne en inspirerende werkplek. Een opgeruimd bureau, een lekkere stoel en voldoende licht. Wanneer de basis in orde is dan is het een stuk plezieriger werken. Dit komt de productiviteit ten goede.  

6. Neem de tijd om het goed te doen 

Betrap jij jezelf er met regelmaat iets even snel tussendoor doen? Doe dit niet! Het kost je uiteindelijk minder tijd om het in 1 keer goed te doen. Een andere bonus van het in 1 keer goed doen is dat iedereen hier meer aan heeft. Je collega’s, je leidinggevende, maar bovenal is het fijner voor jezelf. Succesvol afgeronde taken geven je een goed gevoel en brengen ook weer rust.  

7. Gebruik urenregistratie software 

Het voelt misschien alsof uren registreren niet productief is. Het registeren van uren kost immers tijd. Niks is echter minder waar. Door goed te registreren welke werkzaamheden je doet én hoeveel tijd dit kost is enorm waardevol. De kennis die je vergaart door het registreren van je uren zorgen voor een betere planning. Voor je het weet is je to-do-list korter dan ooit!  

Meer weten over urenregistratie? Neem dan contact met ons op via sales@yoobi.nl. We helpen je graag om je tijd zo productief mogelijk te besteden.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor