Zo voorkom je als beheerder vervallen verlofuren

Als beheerder vervallen verlof uren uit 2019 voorkomen? Ontdek in dit blog hoe je dat regelt. Het kan zijn dat, afhankelijk van de verloftype instellingen binnen de huidige verlofregeling, verlofuren van medewerkers op 30 juni zijn vervallen. In dit blog leggen we uit hoe je als beheerder voorkomt dat deze uren vervallen blijven.   

Vervallen verlofuren 
Als beheerder ben je degene die vervallen verlof uren kan corrigeren. Om te zien of er medewerkers met vervallen verlofuren zijn ga je naar rapporten > verlof > verlofsaldi. Hier selecteer je de periode en je klikt op toepassen filter. Zo krijg je een volledig overzicht welke medewerkers vervallen verlof uren hebben.

Verlofmutatie 
Indien er uren zijn vervallen wordt de vervaldatum en het aantal te vervallen uren in de verlofkaart van de medewerker getoond. Vervallen uren kunnen opnieuw toegekend worden door het doorvoeren van een verlofmutatie waarbij je de uren opnieuw uitgeeft. 
 
Wanneer de uren zijn vervallen, dan kun je de uren opnieuw aan een medewerker toekennen door een verlofmutatie uit te voeren (Via Personeel > verlofmutaties > nieuwe mutatie aanvraag > saldo ophogen). Hierbij maakt de datum van toekennen niet zo veel uit, als de mutatie maar in het vervaljaar plaats vindt. 

Via deze supportpagina is een gedetailleerde beschrijving te vinden over verlofmutaties.  

Vragen? 
Heb je nog vragen over dit onderwerp? Ga dan via je eigen Yoobi omgeving naar de blauwe ‘Help & Support’ knop en dien een supportvraag in, we helpen je dan graag zo spoedig mogelijk.  

 • Gepubliceerd op:
  14-07-2020
 • Gemaakt door:
  Mercedes Gonzales-Pos
 • Bijgewerkt op:
  11-09-2020
 • Tag:
  verlofmutatie,vervallen verlof
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?