Onmisbare tips voor je Yoobi demo

Hier vind je alles wat je wil weten over een persoonlijke demo-account van Yoobi.Ben je onlangs aan de slag gegaan met een demo-account van Yoobi, of ben je je aan het oriënteren op urenregistratie? Dan hebben wij een paar belangrijke tips voor je! Gewoon een paar punten om over na te denken als je van start gaat met een persoonlijke demo-account.

Tip 1 – Waar ben je naar op zoek?
Yoobi bestaat uit verschillende modules. Jij bepaalt wat je nodig hebt en wij stellen vervolgens een persoonlijke demo samen die aansluit op jouw wensen. Het is praktisch als je bij ons aangeeft welke functionaliteiten je zoekt of welke problemen je ervaart. Dan denken wij met je mee.

Voor een overzicht van de licenties die we bieden kijk je op deze pagina.


Tip 2 – Projecten als basis voor registraties
Projecten zijn de dragers waar informatie op wordt geregistreerd. Een project krijgt een of meerdere activiteiten onder zich en wordt gekoppeld aan een klant, een afdeling en/of aan één of meerdere medewerkers. Om uren te kunnen registreren moeten er eerst projecten, activiteiten en medewerkers aangemaakt worden. De inrichting kun je zelf doen of door ons laten doen.  

Tip 3 – Klein beginnen
Start eenvoudig met een paar projecten en bijbehorende activiteiten. Bouw dit langzaam uit als je organisatie groeit. Wil je Yoobi uitbreiden met extra functionaliteiten, dan mag je altijd een module op proef toevoegen aan je licentie om te ervaren hoe het werkt.

Om de taken te verdelen kun je ervoor kiezen om projectrollen in te stellen,
(bijvoorbeeld de rol van ‘projectmanager’) zo geef je medewerkers extra rechten.


Tip 4 – Inzicht in het proces
Het is voor de verwerking van geregistreerde uren belangrijk om te weten hoe het proces verloopt. Het begint bij het sluiten van de timesheet. Dit is de eerste stap. Zodra een medewerker de timesheet heeft gesloten gaat het goedkeuren, administreren en doorbelasten automatisch van start.

Tip 5 – Vergeet onze App niet
Naast de webversie kun je ook gebruik maken van onze app. Download de app voor je smartphone en kies voor ‘inloggen’ om in te loggen met je bestaande inloggegevens. Je krijg direct toegang tot jouw urenregistratie, verlof, taken en projecten (wat je ziet hangt af van de modules die je afneemt).

Heb je vragen voor ons?
Als je net bent gestart met Yoobi dan helpt onze consultant je verder. Ben je al een tijdje bezig gebruik dan de 'Help' optie in het menu bovenin Yoobi. Daar lees je informatie over het onderdeel waar je in bezig bent. Op onze help-site kun je het antwoord op een heleboel vragen terugvinden. Tenslotte kun je een support melding indienen waar je binnen 3 werkdagen (uiterlijk) antwoord op krijgt.

Zelf aan de slag
Ben je na het lezen van deze tips benieuwd naar een demo-account van Yoobi, vraag dan een omgeving aan en test het zelf. Onze accountmanager maakt een persoonlijke omgeving voor je aan, die aansluit op jouw wensen. Laat je gegevens hier achter en dan nemen we contact met je op om de mogelijkheden door te spreken.
 

 • Gepubliceerd op:
  12-03-2019
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  01-05-2019
 • Tag:
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?