Klantcase stek architecten

Frank van Winden heeft bijzondere bouwprojecten op zijn naam staan, als hij in 2011 besluit om definitief als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Hij richt stek architecten op: een architectenbureau, gericht op woningbouw en utilitaire bouw, voor zowel de particuliere en zakelijke markt.

Het liefst is Frank van de eerste schets tot de laatste schroef betrokken bij projecten. Zijn expertises liggen bij particuliere nieuw- en verbouw, complexe herbestemmingsprojecten en ontwikkeling van bijzondere woonconcepten. stek is zelf gevestigd in een monumentaal industrieel pand dat herbestemd is tot kantoorgebouw.

Stek is een klein bureau, maar heeft een breed netwerk en Frank werkt veelvuldig samen. Om alle projecten te kunnen administreren en zijn uren te kunnen waarborgen was Frank op zoek naar een goede oplossing voor urenregistratie. Een collega architect attendeerde hem op gratis software, maar dit bleek niet te voldoen.

Frank van Winden: ” Ik wil een degelijke en makkelijke manier om alle uren en projecten vast te leggen. Enerzijds wil ik kunnen zien waar ik mijn uren aan heb besteed en dienen die uren als basis voor mijn factuur, anderzijds ben ik eigen ondernemer en wil ik graag inzien hoeveel uur ik aan mijn onderneming besteed. Yoobi biedt mij dit.

Werken met gebruikersrollen 
Naast mijn eigen onderneming zit ik samen met een andere architect in een maatschap. Dit heb ik met Yoobi eenvoudig kunnen ondervangen door een extra gebruikersrol uit te geven. Aan deze rol heb ik specifieke rechten gekoppeld, waardoor mijn zakenpartner alleen projecten ziet waar we gezamenlijk aan werken. Prettig en logisch eigenlijk.

Praktische rapportages
Wat ik ook prettig vind is dat mijn e-mail, projecten en uren in de Cloud staan, altijd toegankelijk en continue gesynchroniseerd. Het maakt voor mij niet uit waar ik ben, of ik mijn laptop of smartphone gebruik, ik kan altijd mijn uren inzien en bijwerken. En dat is prettig, want doorgaans lopen er 5 a 10 projecten tegelijkertijd, dus zo kan ik het overzicht bewaren. De rapportages van Yoobi helpen mij hier trouwens ook bij, ik kan precies zien hoeveel uur ik aan een project heb besteed en dit verantwoorden aan mijn opdrachtgever.

Yoobi is niet al te complex, het heeft een prettige prijsstelling en ik kan er later voor kiezen om de software uit te breiden (bijvoorbeeld met facturatie); deze kenmerken maken Yoobi voor mij een praktische oplossing.“

Meer weten?
Voor meer informatie over stek architecten verwijzen wij je graag door naar de website. Wil je zelf kennis maken met Yoobi? Vraag dan een demo account aan.

 • Gepubliceerd op:
  20-10-2016
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  19-09-2022
 • Tag:
  klantcase
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?

meer klantcases vind je hier.