Klantcase Planetree

In deze klantcase lees je hoe Yoobi Planetree helpt verder vooruit te plannen en de declarabiliteit van medewerkers te borgen. 

 

Planetree Nederland is een non-profit organisatie die zorgorganisaties in Nederland stimuleert en ondersteunt om zoveel mogelijk en zo goed mogelijke mensgerichte zorg te verlenen.

De Nederlandse organisatie, die sinds 2006 bestaat, bestaat uit een team van trainers en adviseurs en een schil van flexibel inzetbare mensen, zorgorganisaties en bedrijven. Het team werkt op dit moment samen met zo’n 25 zorgorganisaties, bedrijven en onderwijsinstellingen in Nederland en België. Planetree ondersteunt deze organisaties om de kwaliteit van de mensgerichte zorg te laten verbeteren en/of goed te borgen.

Naast het verspreiden van de Planetree visie helpt het team zorgorganisaties met presentaties, workshops en trainingen om de cultuur in de organisaties te optimaliseren voor mensgerichte zorg. Samen met het (inter)nationale netwerk stimuleert Planetree Nederland om mensgericht zorg steeds te blijven verbeteren.

Marita Bossers-Nabben is directeur van Planetree Nederland en vertelt waarom zij voor Yoobi hebben gekozen.

“Yoobi is ons aangeraden door een relatie die werkzaam is bij een adviesbureau. Hij werkte al met Yoobi en was tevreden. Dit heeft ertoe geleid dat wij een demo-account hebben aangevraagd om te ervaren of Yoobi ook bij onze organisatie paste.

Tot die tijd werkten wij met Excel voor de urenregistratie. Deze data diende als basis voor het opstellen van de maandcijfers en om processen in de organisatie aan te sturen. Dit ging prima, maar was erg arbeidsintensief. We werkten met meerdere collega’s aan verschillende spreadsheets en ik had behoefte aan een compleet beeld.

We hebben Yoobi uitgebreid getest en geconcludeerd dat de software voldeed aan onze behoefte, mede door het gebruik van de Yoobi App.

Samenstelling Yoobi

Wij nemen de modules urenregistratie, verlof, planning, crm en facturatie af. In aanvulling hierop hebben wij maatwerk laten uitvoeren, om ervoor te zorgen dat Yoobi beter aansluit op onze eisen en manier van werken. De samenstelling van de modules in combinatie met het maatwerk helpt ons verder vooruit te plannen. Zo stellen we medewerkers in staat alle activiteiten binnen projecten goed te organiseren en hun declarabiliteit te borgen, in drukke en rustige periodes.

Toegevoegde waarde

De meerwaarde voor Planetree is dat alle data op 1 plek staat opgeslagen. Er zijn geen losse bestanden meer en medewerkers werken samen in 1 systeem.

Het gebruik van Yoobi heeft ons inzicht gegeven en helpt mij de maandcijfers sneller op te maken. Het is wel lastig gegevens te exporteren en soms is het lastig om informatie terug te vinden in Yoobi.

Aanbeveling

We moeten soms zoeken naar de juiste stuurinformatie. Yoobi is minder intuïtief opgesteld dan andere software en ik zou het een goede ontwikkeling vinden als hier kritisch naar gekeken wordt. Dit zou ervoor zorgen dat ik er vaker en met meer plezier mee zou werken”.

Reactie Vincent Egt:

“Op dit moment kijken we kritisch naar de processen van de diverse modules. Waar kan onze software vereenvoudigd en/of versterkt worden? We nemen alle modules een-voor-een zorgvuldig door, met als doel de werkwijze van Yoobi te verbeteren waar dat kan. De feedback van Planetree nemen we hier zeker in mee”

 

 

 

 • Gepubliceerd op:
  28-08-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  11-06-2020
 • Tag:
  klantcase
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?

meer klantcases vind je hier.