Inzicht en rapporten

Winstgevendheid berekenen doe je zo

Als ondernemer wil je winst maken en groeien met je bedrijf. Winst is niets anders dan het bedrag dat overblijft nadat je het verschil hebt uitgerekend tussen alle opbrengsten en kosten van je bedrijf. Daar horen ook alle belastingen en rentes bij. Heb je een positief saldo na deze berekening, dan spreek je over winst. Bij een negatief saldo is het verlies. Je winstgevendheid berekenen kan op verschillende manieren. Een efficiënte, snelle manier is om dit op basis van online software te doen.

Winst maken met je bedrijf

Winst maakt een bedrijf succesvol. Maak je veel winst, dan investeer je weer terug in je bedrijf en ontstaat er groei. Ofwel in je product- of dienstenportfolio, of andere ontwikkelingen zoals een overname of uitbereiding. Stap 1 is overzicht in de winstgevendheid van je bedrijf. Dit creëer je niet door Excel-sheets door te struinen of door een enorme berg bonnetjes heen werken. Je wilt werken met actuele data waardoor je inzichten krijgt en vooruit plant. Zo weet je precies waar er verbetering nodig is en of je moet bijsturen, vergelijk je periodes en ontdek waar je winst zit.

Winstgevendheid berekenen

Je winstmarge reken je uit in procenten en zegt alles over de verhouding tussen de winst en de omzet van je bedrijf. De winstgevendheid berekenen doe je over alle producten of diensten voor een compleet overzicht. Bereken eenvoudig de brutowinstmarge, nettowinstmarge of operationele winstmarge van je gehele portfolio. Deze marges geven weer inzicht in de winstgevendheid van je bedrijf en ziet direct welke producten of diensten jou meer winst opleveren.

Inzicht in winstgevendheid

Door het gebruik van slimme online software, heb je alle data bij elkaar op 1 plek. Yoobi biedt de mogelijkheid om eigen rapportages te draaien en je hebt ruime keuze in de standaardrapporten. Je winstgevendheid heb je in een handomdraai berekend. Met die informatie plan je vooruit, stuur je bij en maak je betere bedrijfsbeslissingen. Bedrijven die projectmatig werken hebben de mogelijkheid om in te zien welke projecten substantieel bijdragen aan de winst van het bedrijf. Kies jouw variabelen en laat de software voor jou werken. Met meer inzicht op naar meer winst.

Overzicht met online software

Kortom: je winstgevendheid geeft aan hoeveel winst je bedrijf genereert met de activiteiten. De resultaten van deze berekening helpen je bij het maken van betere bedrijfsbeslissingen en geven inzicht in je financiële positie – ook ten opzichte van concurrenten. Weet welke kosten je hebt en wat er binnenkomt in je bedrijf. Yoobi zorgt voor het automatiseren en vereenvoudigen van je administratie, van urenregistratie tot facturatie en van relatiebeheer tot inzicht. Zo bereken je snel je winstgevendheid, alles is immers op orde. Je ziet alles terug in overzichtelijke dashboards en weet direct waar je aan toe bent. Ga voor meer groei en houd je winst in de gaten.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor