Verlofregistratie

Dit moet je weten over betaald ouderschapsverlof

Vanaf augustus 2022 heb je als ouder recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof. Zo regel je het in Yoobi. 

Vanaf augustus 2022 hebben zowel vader als moeder recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof in het eerste levensjaar van hun kind. We leggen uit wat er verandert en hoe dit correct in Yoobi wordt geregistreerd. 

Betaald ouderschapsverlof 

Het ouderschapsverlof wordt betaald door het UWV. Gedurende het eerste levensjaar van je kind hebben beide ouders recht op 9 weken betaald ouderschapsverlof. Je salaris wordt voor 70% doorbetaald tijdens je ouderschapsverlof.  

Onderdeel van de 26 weken ouderschapsverlof 

De 9 weken betaald ouderschapsverlof vallen onder de 26 weken waarop iedere oudere sowieso recht heeft. In de nieuwe situatie krijg je dus 9 weken 70% betaald en 17 weken onbetaald ouderschapsverlof. Hiervan moeten de 9 weken betaald verlof opgenomen worden in het eerste levensjaar van het kind. Het overige ouderschapsverlof is in te delen naar eigen wens tot het 8e levensjaar. Het volledige ouderschapsverlof mag niet geweigerd worden. Wel mag de indeling van het verlof door de werkgever aangepast worden. Over de 9 weken betaald verlof worden er, net zoals gewoonlijk, vakantiedagen opgebouwd. Over het onbetaalde verlof vindt geen vakantieopbouw plaats.  

Verwerking in Yoobi & Nmbrs 

De verwerking in Yoobi gaat eenvoudig. Het verloftype 'Ouderschapsverlof (betaald)' is al toegevoegd en gekoppeld aan de gelijknamige activiteit in het verlofproject. De activiteit staat standaard op gesloten, deze kan in het verlof project geactiveerd worden.

Het verloftype Ouderschapsverlof (betaald) kan nu toegevoegd worden aan je verlofregeling. Dit kan met of zonder saldo, indien je een saldo gebruikt zet dit dan standaard op 0. Via een verlofmutatie kan je per medewerker een saldo op het verloftype zetten. Vakantie verlofopbouw blijft onveranderd. Heb je vragen over deze wijziging? Dien dan een support aanvraag in via jouw eigen Yoobi omgeving.

Voor de gebruikers van de Nmbrs koppeling: Er wordt deze maand nog gecommuniceerd hoe het precies verwerkt gaat worden voor de salarisadministratie. Er zullen nieuwe looncodes beschikbaar komen voor het uitbetalen hiervan, dit zal dan automatisch worden gesplitst inzake de aangifte en verschillende nummers inkomstenverhoudingen. Beheerders zullen deze informatie direct vanuit Nmbrs ontvangen. 

Verlofmodule van Yoobi 

Maak je nog geen gebruik van de verlofmodule maar lijkt dit je wel handig? Neem dan contact op met onze sales afdeling. Zij helpen je graag verder!  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor