Inzicht en rapporten

5 onmisbare rapporten voor de financiële dienstverlening

Met de Yoobi inzichtmodule verkrijg je als administratiekantoor, accountant of belastingadviseur onmisbare inzichten op alle niveaus binnen je bedrijf. Of het nu gaat om budgetbeheersing of omzetvoorspelling, de mogelijkheden zijn eindeloos. In dit blog 5 voorbeelden van onmisbare inzichtrapporten. 

Administratiekantoren, accountants en belastingadviseurs opgelet. In dit blog presenteren we 5 onmisbare rapporten voor meer inzicht in jouw onderneming. Hoe je deze rapporten maakt? Met de Yoobi inzichtmodule natuurlijk!  

1. Waar blijft de tijd? 

Btw-aangiftes, inkomstenbelasting en de jaarrekening. Dit zijn allemaal tijdrovende, terugkerende werkzaamheden. Maar weet je precies hoeveel tijd deze werkzaamheden kosten? Met het inzicht rapport ‘tijdsbesteding per medewerker per activiteit’ maak je het perfect inzichtelijk hoeveel tijd er wordt besteed aan bepaalde werkzaamheden.  

2. Blijf je binnen je budgeturen? 

Nu je het eerste rapport hebt uitgedraaid wil je natuurlijk meer. Want het is super om te weten hoeveel tijd het maken van die jaarrekening nou precies in beslag neemt. Maar wanneer je vaste bedragen factureert, wil je ongetwijfeld weten of je binnen budget blijft.  Met het rapport ‘budget vs realisatie uren‘ weet je met een paar klikken of je binnen budget blijft.  

3. Klopt je financiële budget? 

Ga een stapje verder en kijk niet alleen naar hoeveel tijd iets kost, maar ook naar de financiële resultaten. In combinatie met de tarievenmodule en het rapport ‘budget vs realisatie financieel’ schud je deze rapportage zo uit je mouw.  

Je krijgt antwoord op de vraag wat het gemiddelde uurtarief is en wat er nog besteed kan worden. Dit rapport is ook beschikbaar op activiteit niveau. Zo weet je niet alleen hoeveel tijd die jaarrekening in beslag neemt maar ook wat het werkelijk kost om jaarrekeningen te maken.  

4. Wat wordt mijn omzet? 

Je omzet voor de komende periode voorspellen? Op basis van het rapport ‘omzet afgelopen jaren’  kan je precies zien hoeveel je hebt gefactureerd (en aan wie). Dit gebruik je om een beeld van de te verwachten inkomsten voor komend jaar te krijgen. Je kan ook gebruik maken van het prognoserapport, wat een de verwachte omzet toont conform de werkelijke afspraken, die je dit jaar met je cliënten hebt vastgelegd. 

Draai het rapport uit over meerdere jaren en ontdek precies waar je kansen laat liggen en waar je omzet groeit.  

5. Wie zijn de grootste klanten? 

Welke klanten leveren je de meeste omzet op? Met het rapport ‘facturen per jaar’ maak je een duidelijk overzicht aan wie en hoeveel je factureert. Ideaal wanneer je, bijvoorbeeld, werkt met een doelstelling voor een bepaalde omzet per klant of per dienst.  


De Yoobi inzichtmodule 

Dit zijn slechts 5 van de rapporten die je met de inzichtmodule maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Draai rapporten als grafiek of als financieel overzicht en sla ze eenvoudig om keer op keer te gebruiken. Ben je benieuwd wat de inzichtmodule voor jou kan betekenen? Neem dan contact op via sales@yoobi.nl. We helpen je graag om meer inzicht te krijgen.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor