Dit zijn de voordelen van Yoobi self billing

Ontdek in dit blog de voordelen van self billing met Yoobi. Self billing, ook wel reverse billing genoemd, is ideaal wanneer je veel met ingehuurde krachten zoals zzp'ers werkt. 


Self billing is dé oplossing voor bedrijven die (veel) met flexkrachten, gedetacheerden zzp’ers of freelancers werken. Met deze Yoobi module wordt het facturatieproces omgedraaid. 

Wens in vervulling
Eerder dit jaar lanceerden we de Yoobi self billing module. Hiermee ging een wens van veel van onze klanten in vervulling. Na uitgebreid testen was het in juli zo ver, de eerste klanten gingen er mee aan de slag.

Voordelen van self billing
Self billing, ook wel reverse billing genoemd, kent een groot aantal voordelen. Met self billing kies je voor gemak. Fouten behoren tot het verleden en je bespaart tijd & geld.

Geautomatiseerd proces
Er vindt vooraf een controle plaats, hierdoor verstuur je nooit een foutieve factuur. Je weet zelf precies wat de gemaakte afspraken zijn en verwerkt deze als zodanig in de software.

Uniforme methode
Wanneer je werkt met self billing zorg je voor een uniforme aanlevermethode. Doordat je het proces volledig zelf beheerst zorg je voor een gestroomlijnde facturatie en hoef je niet langer alles zelf bij elkaar te zoeken.

De facturen voldoen ook aan de eisen van de belastingdienst omdat er volgens de geldende regels ‘factuur aangeleverd door leverancier’ op staat.

Forse tijdsbesparing, ook voor de zzp’er
Voor de financiële afdeling van de organisatie zorgt het voor een forse tijdsbesparing op meerdere fronten. Zo bespaar je veel tijd op het maken van creditnota’s en correctiefacturen omdat er door self billing geen foutieve facturen zijn. Daarnaast ben je als organisatie minder tijd kwijt met het controleren van facturen.  

Het is ook ideaal voor de zzp’er. De factuur wordt automatisch gemaild naar de zzp’er. Hierdoor bespaart ook hij tijd en rompslomp op zijn eigen facturatieproces. Het is dus een win-win situatie.

De harde cijfers
Maar wat levert het je nu echt op? Dat is natuurlijk wat iedereen wil weten. In onderstaand rekenvoorbeeld zijn we uitgegaan van een organisatie met 75 (self billing) medewerkers.Meer weten?
Hoe het precies werkt leggen we uit in dit e-book. In dit e-book laten we stap voor stap zien wat er komt kijken bij het maken van een self billing factuur. Het is ook mogelijk om direct een afspraak voor een vrijblijvende demo te maken. Onze specialisten staan voor je klaar.
 • Gepubliceerd op:
  15-12-2020
 • Gemaakt door:
  Bram Roodenburg
 • Bijgewerkt op:
  08-06-2022
 • Tag:
  self-billing
 • Delen:
  Delen