Koppelingen

Waarom het loont om Yoobi aan een BI-tool te koppelen

Business Intelligence (BI) is allang niet meer alleen voor grote bedrijven. Ook mkb bedrijven hebben baat bij het gebruik van BI. In dit blog vertellen we je waarom het loont om Yoobi aan een BI tool te koppelen. Ontdek zelf wat jij kan met de waardevolle data die je al in Yoobi hebt.

Waarom het loont om Yoobi aan een BI-tool te koppelen

Business Intelligence (BI) groeit in populariteit, ook binnen het mkb. Veel mkb bedrijven beschikken over een schat aan data. Sommigen verwerken dit handmatig om zo inzichten te verkrijgen. Sommige bedrijven doen er helemaal niks mee. In dit blog vertellen we je wat BI is en waarom het loont Yoobi te koppelen aan een Business Intelligence oplossing.

Wat is Business Intelligence?

Kort gezegd is Business Intelligence data van je bedrijf op een slimme manier omzetten in kennis. Dit geeft je de mogelijkheid om kansen beter te benutten en pijnpunten sneller vast te leggen. Het helpt je om beslissingen te maken gebaseerd op cijfers en niet langer op onderbuikgevoel. De 3 populairste BI-oplossingen op dit moment zijn Power BI (Microsoft), Qlik en Tableau.

BI niet langer een ver van je bed show

Business Intelligence wordt nog vaak gezien als iets voor de grote bedrijven.Dankzij de ontwikkelingen van de diverse BI-tools is het allang geen ver van je bed show meer voor mkb bedrijven. De tijd van dure, ingewikkelde implementatie trajecten is voorbij. Veel oplossingen zijn eenvoudig en snel te gebruiken.

Welke data gebruik je?

Wanneer je Yoobi gebruikt beschik je over ontzettend waardevolle informatie. Zijn projecten rendabel? Kloppen mijn tarieven?Zitten er gaten in de planning? Hoe lang is het gemiddelde verkoopproces? Als je de data uit het systeem haalt zijn dit allemaal vragen waarop BI antwoord geeft.

Het zet je aan tot kritisch denken

Ook al is een BI oplossing geen ver van je bed show meer, denk goed na wat je eruit wilt halen. Wees hierbij kritisch, welke data heb je nodig om écht verder te komen, welke inzichten helpen jou om te groeien?Op basis van door jou gestelde doelen stel je zo een visueel dashboard samen. Hulp nodig bij het vaststellen van doelenen opzetten van Business Intelligence? Robert Laan van Mastersheet richt zich volledig op het MKB-segment, werkt vooral met Power BI en daarnaast met Qlik.Hij hielp al eerder Yoobi klanten in dit proces.

Het creëert nieuwe inzichten

We gaven al aan dat wanneer je Yoobi gebruikt er veel waardevolle data beschikbaar is. Deze data wordt nog waardevoller wanneer deze gecombineerd wordt met data vanuit andere applicaties. Bijvoorbeeld in combinatie met data vanuit je boekhoudpakket. Door deze data te combineren en tegen elkaar af te zetten creëer je nieuwe inzichten. KPI Solutions werkt uitsluitend met Power BI en kan je op weg helpen en ondersteunen met kant-en-klaar of maatwerkrapportages.Bij deze oplossing zou je al binnen een dag kunnen starten wanneer je werkt met een template.

Maakt het maken van keuzes makkelijker

Wanneer je Business Intelligence gebruikt helpt dit bij het goed analyseren van data. Deze data deel je vervolgens met stakeholders en hierdoor is het mogelijk om, gezamenlijk, belangrijke keuzes te maken over jouw bedrijf. Hierdoor stel je tussentijds doelen scherp of pas je ze aan. Dit allemaal gebaseerd op data. Doordat je real time inzicht hebt schakel je sneller en ga je over op actie.

Het levert een tijdsbesparing op

Doordat je het verzamelen van data automatiseert ben je niet langer tijd kwijt aan data uit verschillende systemen halen en bundelen tot 1 overzicht. Door een dashboard te delen met belanghebbenden binnen het bedrijf is het niet nodig dit via de mail te verspreiden. Iedereen kan op ieder gewenst moment een rapportage inzien.

Toch een ver van je bed show? 

Denk je na het lezen van deze informatie‘wow, dit is interessant, maar ik heb niemand in huis die dit kan doen’?Dan kun je ook overwegen om een consultant in te huren.Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Victa innovatieve business intelligence oplossingen geleverd aan meer dan 800 bedrijven. Zij leveren consultants maar verzorgen ook opleidingen, trainingen en support.Is een BI oplossing toch een stap te ver maar wil je wel meer inzicht? Kijk dan eens naar de inzichtmodule van Yoobi.

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij de medewerking van Mastersheet, Victa Business Intelligence en KPI Solutions.
Voor het koppelen van BI aan Yoobi heb je de
API module nodig. Wil je hier meer over weten neem dan contact met ons op. 

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor