Facturatie

Optimaliseer je facturatieproces met facturatie software

Als je kiest voor de facturatie software inclusief boekhoudkoppeling, laat je afdelingen en medewerkers naadloos samenwerken aan facturatie. Ontdek in dit blog meer over de facturatie software van Yoobi.

Als je facturatie software gebruikt heb je inzicht en controle op alle onderdelen van het factuurproces. Van factuur tot het automatische debiteurenbeheer. Met een boekhoudkoppeling bespaar je ook nog eens fors tijd op je boekhouding. Koppel met Mollie en laat klanten moeiteloos betalen. We vertellen je meer over de mogelijkheden met de facturatie software van Yoobi.  

Wat is facturatie software?

Simpel gezegd is facturatie software een programma waarmee je facturen maakt. Het maken van facturen is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering voor iedere ondernemer. Natuurlijk is het ook mogelijk om een factuur in, bijvoorbeeld, Excel te maken.  

Ben jij echter aan het groeien en maak je meer dan een klein aantal facturen per maand? Dan biedt facturatie software de uitkomst. Met de juiste facturatie software bespaar je tijd, voorkom je fouten en maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om je administratie op orde te houden. Alleen maar voordelen!  

Factureer hoe jij het wilt


Ieder bedrijf is anders en niemand factureert op dezelfde manier. Met de facturatie software van Yoobi kies je wat bij jou past. Kies voor facturen op uurbasis, fixed-price, intercompany- of productfacturen. Vooraf leg je alle afspraken over facturatie vast in de order. Als alle gegevens in de order goed zijn vastgelegd, factureer je eenvoudig en snel. Factureer je veel abonnementen? Maak dan gebruik van factureren in bulk.  

Factuur in 4 stappen


1 van de manieren om te factureren is op uurbasis. Met onze facturatie software gebruik je hierbij de timesheet als basis. Vanuit de timesheet maak je een factuur in slechts 4 stappen. De factuur verzend je in je eigen huisstijl met als bijlage de urenverantwoording.  

Deelfacturen en fixed price facturen


Werk je veel op projectbasis? Dan werk je vaak met een fixed price voor het gehele project. Met de facturatie software van Yoobi kies je zelf of je deze in 1 keer factureert of met een aantal deelfacturen. Ideaal wanneer je een opdracht in fases voltooid en de klant per fase een factuur wilt ontvangen.  

Combineer verschillende mogelijkheden


Uiteraard is een combinatie van de verschillende manier van factureren ook mogelijk. De juiste facturatie software past zich aan op jouw wensen. De facturatie software maakt factuurvoorstellen op basis van periode en type factuur. Deze voorstellen bekijk je en keur je vervolgens goed om te verzenden.  

Boekhoudkoppeling


Om nog meer tijd te besparen koppel je jouw facturatie software met je boekhoudpakket. Zo worden je facturen automatisch toegevoegd aan je boekhoudpakket en zie in je in 1 oogopslag wat de betaalstatus is.  

Koppel met Mollie en laat klanten moeiteloos betalen


Door de facturatie software te koppelen met Mollie kies je voor gemak. Zowel voor jezelf als voor de klant. Welke betaalmethode je ook kiest, het gaat snel en eenvoudig.  

Voeg een betaallink of QR-code toe aan je facturen waarmee de ontvanger eenvoudig betaalt via, bijvoorbeeld, iDeal. Doordat het zo eenvoudig is om te betalen worden facturen veelal sneller betaald.  

Wil je het je klanten nog makkelijker maken? Kies er dan voor om automatisch te laten incasseren met Mollie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld in bulk abonnementen factureert. Zo heeft de klant er helemaal geen omkijken meer naar en ontvang jij snel je geld.  

Meer weten over facturatie software?


Benieuwd hoe de facturatie software van Yoobi jouw factuurproces optimaliseert? We adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via sales@yoobi.nl.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor