Facturatie

Optimaliseer je facturatieproces met de juiste software

Laat afdelingen en medewerkers op een soepele manier samenwerken aan facturatie. Dat doe je door te kiezen voor de juiste facturatiesoftware en slimme koppelingen. Zo heb je inzicht en controle op alle onderdelen van het factuurproces: van factuur tot het automatische debiteurenbeheer. Met een boekhoudkoppeling bespaar je flink wat tijd op je boekhouding. Of koppel met Mollie en laat klanten moeiteloos betalen. Lees verder en ontdek meer over de mogelijkheden van Yoobi en waar je op moet letten in het kiezen van facturatiesoftware.

Wat is de juiste facturatiesoftware?

Eigenlijk is het heel makkelijk: de juiste facturatiesoftware is een oplossing waarmee je facturen maakt op een manier die past bij jouw bedrijf. Binnen elke organisatie is het facturatieproces belangrijk en dat wil je zo goed mogelijk inrichten. Optimaliseer je bedrijfsvoering met online facturatiesoftware en profiteer van een geautomatiseerd proces. Ga van Excel facturatie naar een professionele manier van factureren. Zeker als je groeit en meer dan een klein aantal facturen per maand verstuurt. Met de juiste facturatiesoftware bespaar je tijd, voorkom je fouten en maak je het voor jezelf een stuk makkelijker om je administratie op orde te houden. Zo werkt Yoobi.

Factureer op jouw manier

‍Ieder bedrijf is anders en niemand factureert op dezelfde manier. Met de juiste software voor facturatie kies je wat bij jou past. Zo heb je de mogelijkheid in facturen op uurbasis, fixed-price, intercompany- of productfacturen. Vooraf leg je alle gemaakte afspraken over facturatie vast in de order. Want als alle gegevens in de order goed zijn vastgelegd, factureer je eenvoudig en snel richting je klanten. Factureer je veel abonnementen? Maak dan gebruik van factureren in bulk. Zo zijn er tal van mogelijkheden die precies passen bij de werkwijze binnen jouw bedrijf.

Factuur met Yoobi in slechts 4 stappen

‍We geven je een voorbeeld om aan te tonen hoe onze software werkt. De uren die je registreert op een bepaald project of voor een specifieke klant, dienen als basis voor je factuur. Je hebt dan afgesproken om op uurbasis te factureren. Met Yoobi gebruik je hierbij de timesheet die medewerkers invullen. Met de gegevens uit de timesheet maak je een factuur in slechts 4 stappen. De factuur verzend je in je eigen huisstijl met als bijlage de urenverantwoording naar je klant. Omdat de uren vooraf goedgekeurd zijn, bespaar je hiermee kostbare tijd in het facturatieproces. Er hoeft immers geen extra controle meer plaats te vinden. De uren zijn geaccordeerd en het juiste tarief voor facturatie is hier direct aan gekoppeld.  

Deelfacturen en fixed-price facturen

‍Werk je veel op projectbasis? Dan werk je vaak met een fixed-price voor het gehele project. Met onze software kies je zelf of je deze in 1 keer factureert of met een aantal deelfacturen. Ideaal wanneer je een opdracht in fases voltooid en de klant per fase een factuur wilt ontvangen.  ‍Uiteraard is een combinatie van de verschillende manier van factureren ook mogelijk. De juiste software past zich aan op jouw wensen.  Maak factuurvoorstellen op basis van periode en type factuur. Daarna hoef je alleen te kijken of ze juist zijn en keur je ze vervolgens goed voor een snelle verzending. Snel factureren betekent ook een snelle betaling.  

Handige boekhoudkoppeling

‍Om nog meer tijd te besparen koppel je jouw facturatiesoftware met je boekhoudpakket. Zo worden je facturen automatisch toegevoegd aan je boekhoudpakket en zie in je in 1 oogopslag wat de betaalstatus is. Onze software koppelt met een groot aantal boekhoudpakketten, zoals Exact Online, e-Boekhouden en SnelStart. Koppelen we niet met het pakket dat jij gebruikt? Dan is het vaak alsnog mogelijk via de Yoobi API of Zapier-integratie. Wij zorgen voor de koppeling en begeleiden je in het proces voor een optimaal resultaat.  

Koppel met Mollie voor een soepel betaalproces

‍Door te koppelen met Mollie kies je voor gemak, zowel voor jezelf als voor de klant. Welke betaalmethode je ook kiest, het gaat snel en eenvoudig en op de manier zoals jij wilt. Voeg een betaallink of QR-code toe aan je facturen waarmee de ontvanger eenvoudig betaalt via iDeal of een andere betaalmethode. Doordat het zo eenvoudig is om te betalen, worden facturen veelal sneller voldaan. Wil je het jouw klanten nog makkelijker maken? Kies dan voor een automatische incasso via Mollie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld in bulk abonnementen factureert.  

Meer weten over factureren met Yoobi?

‍Benieuwd hoe onze software van Yoobi jouw factuurproces optimaliseert? We adviseren je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op via sales@yoobi.nl.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor