CRM

Offerte online maken: zo doe je dat

Verkopen is een proces dat je op een correcte en soepele manier wilt uitvoeren. Een onderdeel van dit proces zijn offertes maken. Aan de hand van deze informatie besluit de ontvanger of er een verkoop komt. Offertes maken online is in een paar stappen gedaan. Je werkt altijd met de juiste gegevens en zet offertetemplates in om nog sneller offertes te maken. Dankzij het geautomatiseerde proces volg je de status van het offerteproces op de voet.

Offertes maken in een handomdraai

Verkopen en offertes gaan hand in hand. Daarom is een offerte altijd gekoppeld aan een verkoop. Maak met Yoobi een offerte aan vanuit een verkoop of maak een offerte aan bij een relatie waarbij je ook direct de verkoop selecteert. Zo zijn er geen extra controles nodig en ben je snel op weg met jouw verkoopproces. In een paar stappen ga je van een nieuwe offerte aanmaken naar de verzending. Een offerte maken hoeft geen ingewikkelde klus te zijn en door het automatiseren van processen heb je meer inzicht. Gebruik een opmaak offerte voorbeeld in de vorm van een offertetemplate en maak een complete en correcte factuur voor de klant. Daarna houd je eenvoudig bij of de offerte is goedgekeurd en gaat het team aan de slag met de eerste werkzaamheden.

Offertetemplate voor offerte maken

Maak gebruik van offertetemplates en maak nog sneller offertes aan. Je hebt de mogelijkheid om aparte templates te maken voor diverse producten, licenties, abonnementen of projecten. Zelfs offertes in een andere taal zijn mogelijk. Maak gebruik van bewerkbare velden en personaliseer offertes zo veel mogelijk voor de klant. Zet de offerte in een concept klaar of maak deze direct gereed voor het versturen. Zit je al verder in het proces en heeft de klant de offerte ontvangen, dan is het digitaal accorderen zo gedaan. Verstuurde en goedgekeurde offertes voegt Yoobi toe als bijlagen aan de verkoop. Vanuit de offerteregels maak je dan weer snel een order en projecten aan.

Snel offerte maken online

Met Yoobi zijn offerte maken online en versturen heel eenvoudig. In 3 stappen ga je van een offertetemplate kiezen naar het versturen van de offerte. Alle offertes zijn gekoppeld aan de juiste gegevens en zo heb je altijd overzicht in je verkopen. Je verkoop wordt gebundeld tot 1 pakket en de offerte verandert in een order voor een directe facturatie. Alles begint bij de eerste stap en dat is de offerte maken online. Met een offertetemplate wordt dit proces vereenvoudigd en vul je de gegevens aan of wijzigt ze met een paar klikken. Automatisering zorgt ervoor dat je het gehele proces inzichtelijk hebt. Zodra de offerte de deur uit is, heb je zicht op de status van de offerte en daarmee ook de goedkeuring vanuit de klant. Een geslaagde verkoop is dichterbij dan je denkt!

Stappen voor offerte maken

Wil je aan de slag met offertes maken online? Dan biedt Yoobi een snelle manier voor het aanmaken, versturen en verwerken van offertes binnen je verkopen. In slechts een paar stappen maak je jouw offerteproces rond:

1. Kies een offertetemplate;

2. Bewerk de offerte en vul aan;

3. Verstuur de offerte;

4. Volg de status van de offerte;

5. Ontvang goedkeuring en maak een verkoop.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor