Nieuwe functionaliteiten

Nieuwe functionaliteit in Yoobi: controleer zelf of e-mails zijn ontvangen

Stuur jij e-mails vanuit onze software? Dan hebben we goed nieuws! Binnenkort is het mogelijk om zelf te zien of een e-mail is ontvangen. Zo heb je altijd inzicht of facturen, offertes en andere belangrijke e-mails zijn aangekomen. Is dit niet het geval? Dan onderneem je direct actie door, bijvoorbeeld, het e-mailadres aan te passen en opnieuw te verzenden.

Vanuit Yoobi worden veel e-mails verstuurd. Facturen, offertes en notificaties om er een aantal te noemen. Het is belangrijk om te weten of deze e-mails aankomen. Daarom komt er binnenkort een nieuwe functionaliteit beschikbaar waarmee je dit eenvoudig controleert.  

Zet jezelf niet in de cc

Heb je ooit wel eens je eigen e-mailadres in de cc of bcc gezet om hiermee te bepalen of je email wel of niet is aangekomen bij de geadresseerde? Dit werkt niet en is dus geen methode om te controleren of iemand een (belangrijke) mail ontvangt. Dat jij een e-mail wel of niet ontvangt zegt niks over de oorspronkelijke ontvanger. Eerder legden we het belang van Dkim en SPF records uit.  

Nieuwe functionaliteit

Bovenstaande methode van jezelf in de cc zetten, is naast dat het niet werkt, ook niet meer nodig. Binnenkort is het mogelijk om zelf te controleren of een e-mail is ontvangen. Onze ontwikkelaars hebben de afgelopen weken hard gewerkt aan deze oplossing en nu komt deze mogelijkheid standaard beschikbaar voor alle organisaties die gebruik maken van Yoobi. Met deze mogelijkheid zie je in 1 oogopslag of een e-mailadres bestaat of dat een e-mailadres als spam gemarkeerd staat.

In dit blog vertelden we je meer over de stappen die wij hebben ondernomen om e-mails succesvol te verzenden

Wie heeft dit inzicht

Om te controleren of e-mails zijn bezorgd, is er een nieuw recht aangemaakt in Yoobi. Als beheerder regel je via Beheer> E-mails het recht om andere gebruikers te laten controleren of e-mails zijn aangekomen. Het recht wordt toegekend voor alle e-mails. Het is niet mogelijk om onderscheid te maken in welke e-mails een gebruiker wel of niet ziet.  

Zo controleer je of e-mails zijn aangekomen

We hebben het zo eenvoudig mogelijk gemaakt om deze controle uit te voeren. Dit houdt in dat je direct bij actiepunten in jouw ‘Mijn Yoobi’ ziet wanneer een e-mail niet is aangekomen. Ook krijg je een notificatie in het notificatiescherm. Bij jouw persoonlijke instellingen geef je eenvoudig aan of je deze notificatie wel of niet per e-mail wenst te ontvangen.  

Door vervolgens op het actiepunt of de notificatie te klikken ga je automatisch naar de lijst met niet afgeleverde e-mails. Klik op 1 van de e-mails om in detail te zien wat er mis is gegaan.  

Onderneem direct actie

Omdat er veel verschillende redenen zijn waarom een e-mail niet aankomt, krijg je direct inzicht in de informatie die Yoobi terugkrijgt van de e-mailserver. Hiermee bepaal je zelf welke vervolgactie je onderneemt. Stuur, bijvoorbeeld, de e-mail opnieuw naar een ander e-mailadres, als het eerste adres niet klopte. Vervolgens voer je, indien wenselijk, het nieuwe adres ook gelijk door in de rest van Yoobi. Als je geen verdere actie wilt ondernemen, bijvoorbeeld als alleen een cc niet is aangekomen, sluit dan de e-mail zodat deze niet meer terugkomt in de lijst met niet afgeleverde e-mails.

Unieke mogelijkheid

We zijn erg trots op deze nieuwe mogelijkheid. Er zijn weinig (tot geen) softwareleveranciers die het controleren van verstuurde e-mails zo inzichtelijk maakt voor de eindgebruiker. Wij vinden het belangrijk om onze gebruikers dit inzicht te bieden omdat het op deze manier mogelijk wordt om met nog meer vertrouwen met onze software te werken.  

Vragen?

Mocht je vragen hebben over deze nieuwe mogelijkheid dan stel je deze snel en eenvoudig via de blauwe help & support knop in jouw persoonlijke Yoobi omgeving of op de supportpage op onze website.

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor