Facturatie

Dit moet je weten over de verbeteringen van de facturatiemodule

De facturatiemodule van Yoobi is flink verbeterd. Zo wordt factureren nog eenvoudiger. Ontdek zelf welke verbeteringen we hebben doorgevoerd.

De afgelopen maanden hebben we, samen met jullie, hard gewerkt aan het verbeteren van onze facturatiemodule. Er staan nog veel meer verbeteringen op stapel, maar op 8 oktober worden de eerste verbeteringen doorgevoerd. We vertellen je er graag meer over. Dus neem de tijd en ontdek het zelf. 

Verbeteringen met de gebruiker in gedachten 

Bij Yoobi maken we software omdat we het leven van onze gebruikers makkelijker willen maken. Met regelmaat geven jullie dan ook wensen aan ons door. Uit jullie wensen bleek dat er een verbeteringsslag mogelijk was voor onze facturatiemodule.  
 
Wij wilden de verbeteringen dolgraag doorvoeren vanuit jullie eigen ervaringen. Juist daarom hebben we voordat we gingen verbeteren uitvoerig gesproken met een aantal fervente gebruikers van de facturatiemodule. Tijdens meerdere sessies ontdekte onze UX designer Charlotte wat er beter kon om te zorgen dat onze gebruikers moeiteloos factureren.  
 
De volgende stap was om dit in een goed ontwerp te gieten waarmee de developers en onze tester aan de slag konden. En met resultaat! 

Op meerdere plekken factuurvoorstellen genereren 

In de oude situatie genereerde je de factuurvoorstellen altijd vanuit het menu item ‘financieel’. In de nieuwe situatie kan je factuurvoorstellen genereren vanuit financieel, projecten en orders. 

Zo genereer je voorstellen door in je projectoverzicht te klikken op ‘registraties factureren’ om factuurvoorstellen te maken voor geregistreerde uren. Voor fixed-price orderitems kun je in het blokje ‘Factuurmomenten’ op een factuurmoment klikken om deze direct te factureren. In orders klik je bij elk orderitem eenvoudig op de knop ‘Factuurvoorstel’ om voor dat orderitem een factuurvoorstel te genereren 

Direct aangeven in je project of deze gefactureerd wordt 

Wanneer je een project aanmaakt geef je direct aan of het een order is die (in de toekomst) gefactureerd moet worden. Met deze verbetering bespaar je tijd, het is namelijk niet langer nodig om los orders aan te maken. Factureer fixed price, uren of een combinatie van beide. Het los invoeren van tarieven is ook verleden tijd, dit kan ook direct bij het aanmaken van een project. 

Bijlagen toevoegen vanuit order 

Je kunt nu globaal aan je order bijlagen hangen. Wanneer je factuur voorstellen genereert is het hierbij mogelijk om direct bijlagen toe te voegen die meegestuurd moeten worden met elke factuur van deze order.  

Topje van de ijsberg 

De 3 verbeteringen die we hierboven noemden zijn de 3 grootste, maar zijn slechts het topje van de ijsberg. Naast deze significante wijzigingen voerden we nog tal van kleinere veranderingen door om het proces van factureren eenvoudiger te maken.  

  • Bij de boekhoudinstellingen van een relatie geef je globaler aan of de btw verlegd wordt en wat het e-mailadres is voor een herinnering.  
  • Laatste factuur direct openen in een order is eenvoudiger gemaakt 
  • Factuurmomenten zijn flexibeler geworden en hoeven niet met een datum ingepland te worden. Elk factuurmoment kan op elk gewenst moment eenvoudig gefactureerd worden. 
  • Door middel van een drop down menu een keuze uit orderitem regels bij beschrijving factuurmoment 
  • Het is mogelijk om de volgorde van orderitems te wijzigen op een factuur 

Meer weten over hoe onze factuurmodule werkt na de verbeteringen? Mocht je vragen hebben dan dien je deze snel & eenvoudig in via de supportportal in jouw persoonlijke Yoobi omgeving.  

Wordt vervolgd... 

We hopen dat jullie blij worden van de verbeteringen die we al hebben doorgevoerd. Ondertussen werken we hard verder aan nog meer optimalisaties aan onze factuurmodule. In het eerste kwartaal van 2022 verwachten we de factuurmodule nog verder te verbeteren. Kortom, wordt vervolgd! 

Nieuwsgierig? 

Factureer je nog niet met Yoobi maar heb je hier wel oren naar? Neem dan contact met ons op via sales@yoobi.nl en dan kijken we samen of het bij je past.  

Start vandaag
Til jouw bedrijf naar een hoger niveau

Een stabiel en schaalbaar platform voor urenregistratie, projectmanagement, facturatie, CRM, verlofregistratie en onkostenregistratie. Met een persoonlijk proefaccount ontdek je zelf hoe intuitief onze software is. Plan direct een vrijblijvende demo.

Plan een demo

Ontdek Yoobi met een persoonlijke demo. Ontdek onze krachtige functionaliteiten en pas ze toe op jouw bedrijfsbehoeften.

Bedankt! Je bent toegevoegd aan de lijst.
Er ging iets verkeerd. Probeer het opnieuw alsjeblieft.

Bekijk de prijzen

Vergelijk functies en tarieven om met vertrouwen te starten. Bekijk nu de prijzen en optimaliseer je bedrijfsbeheer.

800+ bedrijven gingen je voor