Zo stel je sneller een factuur op

Wij delen alle belangrijke informatie over orders, zodat je sneller een factuur op kunt stellen. 

 


Alles over orders

In de order bepaal je op welke manier je factureert. Je factureert in Yoobi geen projecten of uren, maar alleen orders. Alle afspraken over de facturatie van een project, worden vastgelegd in de order en bijbehorende order-items. Je baseert een factuur altijd op een order.

Wat moet je weten over orders?

Binnen een order maak je 1 of meerdere order-items aan. De order en het orderitem bepalen welke elementen op een factuur worden gebruikt, wanneer factuur herhaald wordt, wie de contactpersoon is, wat de betalingstermijn is en meer belangrijke kenmerken.

Orderitems

Yoobi werkt met 3 verschillende orderitems:

 • In een Regie orderitem factureer je de binnen een bepaalde periode de goedgekeurde uren van een bepaald project.
 • In een Fixed-price orderitem factureer je de factuurmomenten binnen een bepaalde periode. Dit fixed-price orderitem is gekoppeld aan een project en op basis van een vast tarief. De factuur kan opgesplitst zijn in meerdere factuurmomenten.
 • In een Product orderitem factureer je net zoals bij fixed-price factuurmomenten binnen een bepaalde periode. Echter is dit op basis van producten, eventueel in de vorm van een abonnement. 

Tip: Bij een fixed-price orderitem kun je ervoor kiezen om deze in gedeeltes op verschillende momenten te laten factureren. Je kunt dan verschillende factuurmomenten selecteren.

Wijzigingen op de factuur voer je door in de order

Als een factuur niet de juiste gegevens bevat, open je de order om gegevens aan te passen. Zo voorkom je, dat je bij de volgende facturatieronde weer dezelfde aanpassingen moet doen.

Vergeet geen orders te sluiten

Voor een actueel overzicht van actieve projecten is het raadzaam om orders en projecten die zijn afgerond te sluiten. Dit geeft je een beter overzicht en draagt bij aan een goede administratie.

Tip: Vanuit een bestaande order is het mogelijk om direct een lege factuur aan te maken vanuit een orderitem. Deze wordt altijd eerst in concept aangemaakt. In de factuur is alleen een lege projectregel aanwezig.

Conclusie

Als je gaat factureren, zoek dan niet langer naar facturen, maar start bij een order. Als je ervoor zorgt dat alle brongegevens volledig en correct ingevuld zijn, is het genereren van een factuur eenvoudig en snel. Kies je voor de optie Factuurvoorstellen via een bulkmutatie genereren, stelt Yoobi alle facturen voor een bepaalde periode in een handeling op. Deze facturen worden direct goedgekeurd aangemaakt en staan hierna in de overzichten ‘Alle facturen’ en ‘Fiatteren’.

Tip: Wat zijn de meest gemaakte fouten bij facturatie en wat kan jij daar van leren? Wij delen ze in dit artikel, met drie tips om ze te voorkomen. 

Aan de slag

Wil je kennis maken met onze factuurmodule? Wij kunnen deze module vrijblijvende toevoegen aan je licentie of een demo geven van de mogelijkheden. Neem contact op met onze sales medewerkers om deze mogelijkheden te bepreken.

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!
 • Gepubliceerd op:
  30-01-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  09-11-2018
 • Tag:
  factureren
 • Delen:
  Delen