Zo overleef je Blue Monday

Heeft jouw organisatie last van het typische Blue Monday gevoel? Wij geven tips om dit op te lossen!


Blue Monday is de meest neerslachtige dag van het jaar. Heb je het gevoel dat je niet optimaal presteert en wil je permanente Blue Monday Blues voorkomen? In dit blog check je eenvoudig of jouw organisatie kans loopt op het typische Blue Monday gevoel. Natuurlijk geven we ook tips om dit gevoel aan te pakken of te voorkomen.

Omzetlekkage
Als ondernemer is er niks vervelender dan omzet mislopen omdat deze niet gefactureerd wordt. Omzetlekkage komt meestal door het niet (volledig) registreren van gewerkte uren.
Wanneer je op projectbasis werkt worden uren veelal te laag ingeschat. Hierdoor ben je achteraf vaak meer uren kwijt dan ingecalculeerd. Wanneer je op regiebasis werkt vergeet je al snel uren bij te houden.

Begin met urenregistratie
Om het probleem van gelekte omzet te voorkomen is een goede registratie van uren belangrijk. Yoobi is volledig ontwikkeld met de eindgebruikers in het achterhoofd. In Yoobi registreer je uren op projecten waar en wanneer je maar wilt. Registreer via desktop of de mobiele App.

Met de superhandige rapporten krijg je ook nog eens in no-time overzichtelijk hoeveel uur je werkzaamheden nou écht in beslag nemen. Komt het dan een keer voor dat je projecturen overschrijdt dan zorg je er eenvoudig voor dat dit de volgende keer niet weer gebeurt.

Facturatie blues
Facturen betaald krijgen is van essentieel belang voor iedere organisatie. Toch gebeurt het nog bijzonder vaak dat er gefactureerd wordt via, bijvoorbeeld, Excel. Gevolg: geen zicht op een betaalstatus, een foutje is snel gemaakt en je hebt veel handmatig werk aan eventuele herinneringen.

Zorg voor een gestroomlijnd facturatieproces
Met Yoobi factureer je in 4 stappen en fouten behoren tot het verleden. Je bent altijd op de hoogte van de betaalstatus en je stelt in of je automatisch een herinnering wilt versturen. Zo verstuur je herinneringen precies op tijd. Factureer eenvoudig abonnementen, uurtje-factuurtje of fixed price facturen.

Houtje-Touwtje relatiebeheer
Een prospect snel willen bellen maar niet het juiste nummer bij de hand? Een lead via je website maar missende gegevens in het systeem? Geen idee hoeveel lopende verkopen je hebt en in welk stadium deze zich bevinden? Dit zijn slechts 3 voorbeelden waaruit je op kan maken dat je CRM aan verbetering toe is. Het ontbreken van een goed CRM-systeem zorgt voor het mislopen van nieuwe klanten én voor problemen bij het onderhouden van je klantrelaties.

Investeer in je relaties
Door te kiezen voor een goed CRM-systeem kies je voor het vergroten van kansen. Of het nu gaat om goed relatiebeheer voor bestaande relaties óf het goed beheren van leads & prospects met Yoobi CRM verlopen CRM-processen soepel en efficiënt. Zo koppel je mails aan je relaties, breng je duidelijke offertes uit, plan je eenvoudig taken en heb je altijd inzicht in de status van je openstaande verkopen.

Nooit meer Blue Monday!       
Zorg voor efficiënte processen en overzicht, dan heb je nooit meer last van Blue Monday. Processen geoptimaliseerd? Dan hou je volgend jaar op Blue Monday lekker veel tijd over om je favoriete Netflix serie the bingen!

Laat je het ons weten als we je kunnen helpen?
 
 • Gepubliceerd op:
  18-01-2021
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  19-01-2022
 • Tag:
  facturatie,urenregistratie
 • Delen:
  Delen