Yoobi Nieuwsbrief maart 2020

Met de nieuwsbrief van deze maand willen wij je op de hoogte brengen van onze bereikbaarheid i.v.m. de ontwikkelingen rondom het coronavirus/COVID-19.

Met de nieuwsbrief van deze maand willen wij je op de hoogte brengen van onze bereikbaarheid i.v.m. de ontwikkelingen rondom het coronavirus/COVID-19. Naast deze ontwikkelingen, onze klantcase met Beround, de vernieuwde inzichtmodule, de tips van de maand en een leuk weetje!

Bereikbaarheid
Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus/COVID-19 hebben wij maatregelen getroffen. Op dit moment werken al onze collega’s vanuit huis zoals de richtlijnen van het RIVM hebben beschreven. Door deze maatregelen zijn wij telefonisch minder bereikbaar dan normaal. Mocht je ons voor een spoedgeval telefonisch niet kunnen bereiken, verzoeken wij je om de voicemail in te spreken. Wil je sneller geholpen worden? Dan verzoeken we je vriendelijk om een supportmelding aan te maken vanuit Yoobi. Klik hiervoor rechts in je Yoobi scherm op ‘Help & Support’ en kies ‘Supportformulier’.

Alle supportaanvragen via het supportformulier worden zoals altijd zo snel mogelijk door het supportteam opgepakt. Indien nodig wordt contact met je opgenomen. Heb je een vraag over je abonnement of factuur neem dan contact op met de afdeling administratie via administratie@yoobi.nl. Wil je meer weten over de mogelijkheden van de diverse modules die in Yoobi beschikbaar zijn (uitleg en/of demo) neem dan contact op met onze salesafdeling via sales@yoobi.nl.

Maatwerk
Naast supportvragen krijgen wij ook steeds meer aanvragen voor specifiek maatwerk. Door de drukte en de huidige werksituatie hebben deze aanvragen op dit moment minder prioriteit voor onze bedrijfsvoering. Graag vragen wij hier begrip voor.

Klantcase Beround
Vorige maand hebben wij onze klantcase gepost van onze klant Beround, een jonge consultancyorganisatie die gespecialiseerd is in het testen van software. Een bedrijf dat sinds 2014 bestaat en flink aan het groeien is. Op dit moment hebben ze achttien medewerkers in dienst en helpt Yoobi hen bij hun ambitie om te groeien.
Ben je benieuwd hoe zij Yoobi inzetten? Lees dan onze klantcase op onze blogpagina.

Inzichtmodule voor eigen rapportages en grafieken
In Yoobi zijn standaard veel rapportages aanwezig. Hiermee haal je nu al veel informatie uit Yoobi, maar de nieuwe module geeft hierin nóg meer mogelijkheden. Maak je eigen rapporten waarin je zelf getoonde rijen en kolommen bepaalt en maak in een handomdraai grafieken hiervan. Deel ze vervolgens met je medewerkers.

Bepaal zelf welke informatie je uit Yoobi wilt halen en voeg velden of formules toe om meer inzicht te krijgen. Vanuit de grafieken klik je door voor diepere analyses. Deze module is uitermate geschikt om rapportages te maken met hoofd- en deelprojecten, specificaties voor WBSO-rapportages, grafieken met een verdeling van de omzet, enzovoorts.Facturatie-TIP van de maand 

Omzetprognose bij fixed-price 
Met de factuurmodule kan je projecten factureren op basis van een vast bedrag (fixed-price). Wanneer je de factuurmomenten en termijnbedragen gelijk vastlegt in een order, kunnen de facturen niet meer vergeten worden. Indien gewenst, kan een projectmanager de factuurmomenten accorderen. Klik hier voor meer informatie.

Genereer je factuurvoorstellen over de maand maart, dan worden alle ingestelde factuurmomenten in maart als conceptfacturen gegenereerd.


 
Het rapport ‘prognose per klant per maand’ geeft inzicht in de omzetverwachting en bied je nog meer inzicht in nog te factureren bedragen. Zo wordt er niets over het hoofd gezien.

Overuren verwerken? 
De huidige COVID-19 maatregelen zorgen ervoor dat sommige beroepsgroepen (waaronder de zorg, logistiek) overuren draaien. Hoe kun je dit verwerken in Yoobi? In Yoobi kun je gebruik maken van overwerkpercentages om overwerk te registreren. Maak je ook gebruik van de module 'Verlof'?  Dan kun je overuren aan een bepaald verlofsaldo toewijzen of de overuren uit laten betalen. Lees meer


Feestdagen in je timesheet 
Binnenkort komen de (nationale) feestdagen er weer aan. Pasen, Pinksteren, Hemelvaartsdag ... hoe kun je dit het beste bijhouden in de urenregistratie van je medewerkers? Met de module 'Verlof' kun je deze feestdagen tonen in de timesheet en voorkom je hiermee dat medewerkers uren schrijven op deze dagen. Wil je alle feestdagen in 1 handeling doorvoeren voor alle medewerkers? Ook dat is mogelijk met de bulkmutatie 'Nationale feestdagen'. Lees meer

Wist je dat …
Wij krijgen regelmatig de vraag wat het websiteadres (of url) is waar Yoobi-gebruikers op kunnen inloggen. Naast het gebruik van de Yoobi App is het ook mogelijk om via een PC of laptop in te loggen in Yoobi en je uren te registeren. Wil je weten op welke url je kunt inloggen? Vraag dit na bij de Yoobi beheerder(s) van jouw organisatie!


Vragen?
Neem contact met ons op via een supportaanvraag of via een e-mail aan sales@yoobi.nl. Of bel ons op +31 (0) 181 69 76 70 en spreek een voicemail in.
 
 • Gepubliceerd op:
  23-03-2020
 • Gemaakt door:
  Vincent Egt
 • Bijgewerkt op:
  12-10-2022
 • Tag:
  Tip,Inzichtmodule,Nieuwsbrief
 • Delen:
  Delen

Ontvang de nieuwsbrief: