Yoobi is UBL Ready

Elektronisch facturen verzenden en ontvangen, zonder extra handelingen


 

Alle klanten die werken met de facturatie module van Yoobi zijn UBL Ready. Yoobi is goedgekeurd voor de UBL Ketentest en voldoet daarmee aan de richtlijnen die de overheid per 1 januari 2017 stelt aan elektronisch factureren.  Elektronisch facturen verzenden en ontvangen, zonder extra handelingen.

Wat is UBL?
In Nederland moeten elektronische facturen aan wettelijke eisen voldoen. De Nederlandse overheid heeft gekozen voor Universal Business Language (UBL) als nieuwe standaard voor elektronisch factureren. UBL  is een digitaal bestand (niet te verwarren met pdf of XML) waarbij alle gegevens altijd op een vaste plek in het bestand staan en hun eigen betekenis hebben. Dit maakt het mogelijk om een UBL bestand vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch te verwerken  in het andere systeem. Yoobi voldoet aan deze nieuwe standaard, door naast een pdf-document ook een UBL-document op te maken van de factuur.

Waarom nu?
Het kabinet heeft met het bedrijfsleven afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid facturen digitaal in UBL formaat aanleveren. Steeds meer organisaties zullen deze eisen gaan stellen aan hun leveranciers.

De voordelen van UBL
Elektronisch factureren met UBL is sneller, eenvoudiger, nauwkeuriger en scheelt de ondernemers veel administratie. Een UBL bestand kan vanuit het ene geautomatiseerde systeem elektronisch worden verwerkt in het andere systeem. Koppel Yoobi aan een boekhoudpakket, zoals Yuki, AccountView en Twinfield om (verkoop)facturen automatisch te verwerken en  handmatige verwerking is verleden tijd.

Hoe ga je hier mee aan de slag?
Alle klanten die werken met de facturatie-module van Yoobi versturen automatisch een UBL-document bij de facturatie. Naast het PDF-document. Er zijn geen extra handelingen nodig om dit toe te voegen aan de factuur, dit gaat bij Yoobi automatisch.

Beschikbaarheid
Elektronisch factureren met UBL is beschikbaar voor alle klanten die de facturatie-module van Yoobi afnemen. Heb je deze module niet? Neem dan contact op met ons, wij kunnen deze module (voor een proefperiode) voor je aanzetten.

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!

 

 • Gepubliceerd op:
  29-11-2016
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  08-11-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen