Yoobi App binnenkort in een nieuw jasje

De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de verbeterde Yoobi App. Ontdek nu alvast wat er verandert wanneer de app helemaal af is. Yoobi is naast de webversie ook beschikbaar als app voor IOS en Android. Nadat we een flink aantal schermen van de webversie onder hadden hebben genomen was het ook hoog tijd om de app flink aan te pakken. In dit blog vertellen onze UX Designer Charlotte en developer Axel meer over de nieuwe app.  

Waarom een nieuwe app?  
De nieuwe app ontwikkelen we vooral om de handelingen voor onze gebruikers te vereenvoudigen en te zorgen dat de nieuwste technieken in de app verwerkt worden. Uiteraard komt de app er qua look en feel een stuk moderner uit  te zien dan momenteel het geval is.  

Hoe is de nieuwe app tot stand gekomen? 
We wisten dat er bij veel Yoobi gebruikers de wens was voor een vernieuwde app. Vorig jaar voerden wij een uitgebreid onderzoek onder onze gebruikers uit en vanuit dit onderzoek hebben we de knelpunten en wensen uit de oude app belicht. Deze hebben we gebruikt om de nieuwe app te ontwikkelen. 

Wat is de grootste verandering in de app? 
De app wordt een stuk overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Door de nieuwe uitstraling van de app gaat hij veel meer op de webversie van Yoobi lijken. Dit mede doordat voor de app dezelfde techniek als voor de webversie wordt gebruikt.  

Wat zijn de sterkste punten in de nieuwe app? 
Er zijn meer mogelijkheden om de app te personaliseren, hierdoor voelt het meer als je ‘eigen’ app. Stel zelf je ‘Mijn Yoobi’ samen, kies de volgorde van de tabs in je app, bijvoorbeeld urenregistratie en dan verlof of urenregistratie, CRM en dan pas verlof. Verder zorg je met de uitgebreide filters voor een selectie die aansluit op jouw wensen.  

Daarnaast is de app echt ontwikkeld vanuit het medewerkers perspectief en niet vanuit de beheerder. Dit was 1 van de belangrijkste doelen van het ontwikkelen van de nieuwe app, want door deze aanpassingen worden processen vereenvoudigd en versneld. Zo kan je bijvoorbeeld geregistreerde uren herhalen vanuit voorgaande registraties, dit bespaart tijd en brengt gemak.  

Wanneer is de app klaar voor gebruik? 
We willen dat de app helemaal perfect is voordat hij in gebruik genomen kan worden voor alle Yoobi-gebruikers. Op dit moment zijn onze developers de app aan het ontwikkelen en testen. Via onze nieuwsbrieven houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de nieuwe Yoobi App. 
 

 • Gepubliceerd op:
  12-10-2020
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  26-01-2021
 • Tag:
  app,nieuwsbrief
 • Delen:
  Delen