Werk aan een soepele jaarwisseling

Met deze tips verloopt de overgang naar 2019 soepel en gaat je organisatie fris van start. Voorkom verrassingen in 2019 en controleer onderstaande punten in Yoobi. Zo zorg je ervoor dat je administratie vlekkeloos van start gaat.  

Verlofmodule

Feestdagen doorvoeren
Welke feestdagen zijn er binnen jouw organisatie van toepassing? Yoobi kan deze dagen tonen in de timesheet om te voorkomen dat medewerkers uren schrijven op een (nationale) feestdag. Kies voor een bulkmutatie om deze dagen in een handeling door te voeren voor meerdere medewerkers.

Verlofrecht toekennen
Als er geen verlof is toegekend, kunnen medewerkers geen verlof opnemen. Yoobi kan dit automatisch toekennen als je dit hebt ingesteld in de verlofregeling. Heb je dat niet ingesteld dan zal de beheerder of administrator dat handmatig door moeten te voeren. Dit doe je met de bulkmutatie 'verlofrecht toewijzen'. 

Controleer verlofsaldi
Hebben de medewerkers hun wettelijke verlofuren opgenomen of ontstaat er een stuwmeer van compensatie-uren of opgespaarde verlofdagen? Open de rapportage ‘verlof saldi’ om dit aan te tonen.

Facturatie

Factuurmasker aanpassen
Yoobi genereert automatisch een ordercode en factuurnummer. Deze reeks maakt Yoobi aan op basis van een ‘masker’. Veel van onze klanten kiezen in dit masker voor een jaartal, gevolgd door het factuurnummer. Als jouw organisatie dit ook doet, vergeet dan niet je masker aan te passen naar 2019. Dit stel je in via: Beheer > Instellingen > Financieel.

Let op: Je past het masker voor het ordernummer apart aan


Als er meerdere afdelingen met aparte factuurnummers zijn, vergeet dan niet het masker bij de afdeling aan te passen.

Checklist(je) voor facturatie:

 • Controleer de btw-percentages (via Beheer > Systeemvoorkeuren > Financieel)
 • Controleer je kostenplaatsen en kostendragers voor 2019 (via Beheer > Instellingen > Financieel boekhouding)
 • Maak een nieuw boekjaar aan in je boekhoudpakket

Indexeren van tarieven
Kloppen de tarieven die je hanteert nog, of wil je die misschien bijstellen? Gebruik een bulkmutatie om dit direct voor meerdere personen aan te passen. Yoobi werkt op meerdere plekken met tarieven, je hebt verschillende mogelijkheden om hier gebruik van te maken.

Stel doelen

Werk met targets
Als je gebruik maakt van de CRM module ‘Relatiebeheer en verkopen’ heb je de mogelijkheid verkoop targets in te stellen. Bepaal wat je doelstelling voor het komende jaar is en leg eenvoudig nieuwe verkooptargets vast (Via het menu Financieel > Target). Een target kan gelden voor de gehele organisatie maar ook voor een bepaald persoon.

Je deelt de doelstelling (en behaalde resultaten) door een widget te gebruiken op het CRM-Dashboard. De widget toont een grafiek van de behaalde resultaten. Vergeet niet de doelstelling intern te communiceren.

Wij wensen je een succesvol 2019! Heb jij een vraag over Yoobi? Laat het ons weten via het online support-formulier of stel je vraag per e-mail aan support@yoobi.nl

 • Gepubliceerd op:
  22-11-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  04-06-2022
 • Tag:
  facturatie,verlof
 • Delen:
  Delen