Wat XML ons kan leren over online factureren

Facturen aanbieden aan Yuki in XML formaat


Online factureren met Yoobi is snel en efficiënt. Genereer facturen in jouw huisstijl en verstuur alle facturen per e-mail (of per post). Alle facturen worden standaard als PDF en UBL document verzonden en je voldoet hiermee aan de standaarden voor online facturatie. Ook laat Yoobi je een compleet overzicht zien van alle verzonden en openstaande facturen. Voor een goed debiteurenbeheer.

XML met Yoobi
De functionaliteiten van online factureren hebben wij uitgebreid met XML. eXtensible Markup Language - oftewel XML - is een taal die gebruikt wordt voor de opmaak en uitwisseling van documenten. Het voordeel van deze taal is dat het werkt tussen verschillende software systemen en platformen. Je gebruikt één systeem om de gegevens te genereren en op te maken in XML en je kunt de gegevens daarna in een willekeurig aantal andere systemen verwerken, ongeacht het platform.

Bijkomend voordeel is dat XML begrijpelijk en leesbaar is voor de gebruikers. Het is een van de meest gebruikte technologieën voor het uitwisselen van gegevens geworden.

Verkoopfacturen aanbieden in XML
Als de verkoopfactuur is opgemaakt in Yoobi en je kiest voor ‘verzenden’ stuurt Yoobi niet alleen de factuur naar de klant, maar ook een XML bestand naar de webservice van Yuki. Er worden eigenlijk twee bestanden, automatisch verzonden.

Door deze toevoeging in onze facturatie-module  is het mogelijk om de nummers van het grootboekrekeningschema mee te geven en deze op factuurregel niveau door te voeren. Dit maakt het mogelijk om onderscheid te maken in verschillende soorten omzet en rubrieken. Dit vereenvoudigt de boekhouding.

Direct aan de slag
Om gebruik te maken van deze uitbreiding kun je zelf de instellingen wijzigen. Deze optie is alleen beschikbaar voor klanten die werken met onze facturatie-module. Doe je dat niet, maar wil je hier graag kennis mee maken, neem dan contact op met de heren van de afdeling sales. Zij kunnen je voor een proefperiode toegang geven tot de facturatie-module.

Sneller boekhouden met Yoobi en Yuki.

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!
 • Gepubliceerd op:
  01-09-2016
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  08-11-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen