Spam maatregelen e-mails Yoobi

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om e-mails die Yoobi namens hen verstuurd ook daadwerkelijk via een eigen afzender versturen. 

Veel klanten willen e-mails versturen met Yoobi, vanuit een hun persoonlijke e-mailadres. Op dit moment is noreply@yoobi.nl het standaard e-mailadres die de Yoobi webapplicatie gebruikt als verzender. 

Als een e-mail niet afgeleverd kan worden wordt dit aan het bovenstaande adres gemeld. Vaak is de oorzaak hiervoor niet van technische aard maar bijvoorbeeld doordat een ontvanger niet aanwezig is (out-of-office), niet meer werkzaam (onbestelbaar) of dat het e-mailadres foutief is (onbestelbaar).

Bijkomende nadeel is dat e-mails aangemerkt zouden kunnen worden als spam omdat de verzender noreply@yoobi.nl niet 'bekend' is bij de ontvanger. (dit is immers leverancier X van Yoobi klant B)

Yoobi systeeminstelling 


In de systeeminstellingen van Yoobi kies je voor: "Ik heb een SPF record toegevoegd aan mijn DNS". 

LET OP: u kunt deze instelling pas 'Aan' zetten NA toevoeging van het SPF record.

Zodra je in de domeinnaam (bijvoorbeeld e-dynamics.nl )  een SPF record hebt aangemaakt dat geenspam.mx namens uw domein mail mag versturen kunt u de "E-mailadres waarmee e-mails worden verstuurd vanuit het systeem" wijzigen naar een 'eigen' e-mailadres. Bijvoorbeeld: iris@yoobi.nl 

Het SPF record moet worden uitgebreid met: include:spf.geenspam.mx

TIP: indien u niet precies weet hoe u deze technische wijziging aanpakt kunt de link naar dit artikel doorsturen aan de netwerk~ of hostingprovider van uw domein.

1 Een SPF record is: Sender Policy Framework record

Sender Policy Framework (afgekort SPF) is een protocol dat tot doel heeft te helpen spam te verminderen. Men hoopt spam te verminderen door vast te stellen of de verzender van een mailbericht gerechtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht. - bron: wikipedia

2 Een DNS is: Domain Name Systeem

Het Domain Name System (DNS) is het systeem en netwerkprotocol dat op het Internet gebruikt wordt om namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) te vertalen en omgekeerd. Hoewel dit "vertalen" genoemd wordt gaat het gewoon om opzoeken in tabellen, waarin namen aan nummers gekoppeld zijn. - bron: wikipedia

 • Gepubliceerd op:
  07-05-2019
 • Gemaakt door:
 • Bijgewerkt op:
  20-08-2019
 • Tag:
 • Delen:
  Delen