Vanwege een systeem update is Yoobi niet beschikbaar op dinsdag 11 mei tussen 20:00 en 23:59, meer informatie →

Sneller administreren met Yoobi en Yuki

Deze koppeling levert automatisch facturen aan bij de webservice van Yuki en neemt de betaalstatus van de factuur over in Yoobi. 


 

Sneller administreren met Yoobi en Yuki

De ontwikkelaars van Yoobi werken dagelijks aan de verbetering en uitbreiding van onze software. Een van de opties om Yoobi te versterken is door onze software te koppelen aan andere pakketten. Krachtige online samenwerkingen helpen onze klanten grip te houden op de administratie en maken dit mogelijk met minder handelingen.

Bijvoorbeeld door Yoobi te koppelen met het online boekhoudplatform Yuki. Deze automatische koppeling levert facturen aan bij de webservice van Yuki en neemt de betaalstatus van de factuur over in Yoobi.

Automatisch facturen aanleveren
De Yuki software heeft een open API-omgeving waardoor het mogelijk is om verkoopfacturen uit Yoobi aan te leveren. Zodra je een verkoopfactuur verzendt, stuurt Yoobi niet alleen de factuur naar de klant, maar ook een XML bestand naar de webservice van Yuki.

Ook kun je nummers van het grootboekrekeningschema meegeven, door deze op factuurregel niveau door te voeren. Zo maak je (in je boekhouding) direct onderscheid in soorten omzet en rubrieken.

Automatisch betalingen verwerken
De koppeling controleert om 07.00uur en 13:00uur de betalingen die Yuki heeft ontvangen en probeert die te matchen met de openstaande facturen in Yoobi. In het overzicht ‘betalingen verwerken’ staan alle voorstellen van gevonden transacties tegen de openstaande facturen.
 

Historie van een factuur met alle mutaties, inclusief Yuki


Vooral voor gebruikers die werken met elektronisch facturen (UBL documenten) heeft dit een groot voordeel, omdat dit type facturen sneller herkend wordt en er zo meer openstaande facturen automatisch gefiatteerd worden.
 

Voordelen van de koppeling

 • Minder handelingen Elke factuur die je verstuurt, staat direct in je boekhouding.
 • Grootboekrekeningen Maak meteen onderscheid in rubrieken en omzet.
 • Foutloos De herkenningsgraad van facturen wordt hoger. Dat scheelt fouten.

Debiteurenbeheer 
Dankzij de koppeling heb je altijd een actueel debiteurenbeeld in Yoobi. Het overzicht  ‘openstaande facturen’ toont facturen die nog niet betaald zijn, inclusief de vervaltermijn. Vanuit deze pagina kun je eenvoudig een herinnering versturen.

Direct aan de slag
Deze koppeling is beschikbaar voor klanten die werken met onze facturatie-module. Doe je dat niet, maar wil je hier graag kennis mee maken, neem dan contact op met  de afdeling sales. Zij kunnen je voor een proefperiode toegang geven tot de facturatie-module.

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!
 • Gepubliceerd op:
  12-04-2017
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  14-11-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen