Slimme instellingen voor 2018

Met deze tips administreer je een nieuw jaar in Yoobi 

 

Voorkom verrassingen en controleer de onderstaande punten in Yoobi. Zo zorg je ervoor dat je administratie vlekkeloos van start gaat.   

Verlof

Feestdagen doorvoeren
Welke feestdagen zijn er binnen jouw organisatie van toepassing? Yoobi kan deze dagen tonen in de timesheet, om te voorkomen dat medewerkers uren schrijven op een (nationale) feestdag. Met een bulkmutatie voer je deze dagen in een handeling door, voor meerdere medewerkers.

Verlofrecht toekennen
Als er geen verlof is toegekend, kunnen medewerkers geen verlof opnemen. Yoobi kan dit automatisch toekennen, maar als je dat niet hebt ingesteld dien je het handmatig door te voeren. 

Verlofsaldo controleren
Hebben de medewerkers hun wettelijke verlofuren opgenomen of ontstaat er een stuwmeer van compensatie-uren of opgespaarde verlofdagen? Open de rapportage ‘verlof saldi’ om dit aan te tonen.

Facturatie

Factuurmasker aanpassen
Yoobi genereert automatisch een ordercode en factuurnummer. Deze reeks maakt Yoobi aan op basis van een ‘masker’. Veel van onze klanten kiezen in dit masker voor een jaartal, gevolgd door het factuurnummer. Als jouw organisatie dit ook doet, vergeet dan niet je masker aan te passen naar 2018. Dit stel je in via: Beheer > Instellingen > Financieel.

Let op: Je past het masker voor het ordernummer apart aan

Als er meerdere afdelingen met aparte factuurnummers zijn, vergeet dan niet het masker bij de afdeling aan te passen.

Checklist(je) voor facturatie:

 • Controleer de btw-percentages (Via Beheer > Systeemvoorkeuren > Financieel)
 • Controleer je kostenplaatsen en kostendragers voor 2018 (via Beheer > Instellingen > Financieel boekhouding).

Indexeren van tarieven
Kloppen de tarieven die je hanteert nog, of wil je die misschien bijstellen? Gebruik een bulkmutatie om dit direct voor meerdere personen aan te passen. Yoobi werkt op meerdere plekken met tarieven, je hebt verschillende mogelijkheden om hier gebruik van te maken.
 

Stel doelen

Werk met targets
Bepaal wat je doelstelling voor het komende jaar is en leg eenvoudig nieuwe verkooptargets vast (Via Financieel > Target). Je deelt de doelstelling (en behaalde resultaten) door een widget te gebruiken op het CRM-Dashboard. De widget toont een grafiek van de behaalde resultaten.

Kies voor + widget toevoegen > verkoop target om de widget toe te voegen. Gebruik de ‘widget voorkeuren’ om het jaartal aan te passen.

Tip: Op de pagina met veel gestelde vragen hebben wij verschillende instructies gebundeld per onderwerp.

Wij wensen je een succesvol 2018! Heb jij een vraag over Yoobi? Laat het ons weten via het online support-formulier of stel je vraag per e-mail aan support@yoobi.nl 

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!
 • Gepubliceerd op:
  09-01-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  09-11-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen