Ontdek waarom jouw organisatie een CRM nodig heeft

Lees in deze blog wat CRM precies is en wat het toevoegt aan organisaties. Wij delen tips om klantdata om te zetten naar kansen.

Customer Relationship Management (CRM) is software voor het beheren van klanten en het onderhouden van relaties met deze klanten. Het geeft een beeld van de klant, de producten (of diensten) die zij afnemen, de contactmomenten die klanten hebben gehad met jouw organisatie en de financiële resultaten hiervan.

Zet klantdata om naar kansen! 

Wat voegt een CRM toe aan de organisatie?
Door een CRM systeem te gebruiken en te onderhouden, creëer je een belangrijke bron van prospect- en klantdata. Een analyse van deze data geeft de organisatie inzicht in het verkooptraject. Op die manier helpt de informatie bij het signaleren van verkoopkansen en het bepalen van de strategie. De toegevoegde waarde van een goed CRM wordt tastbaar als je die informatie gebruikt om richting te geven aan de organisatie.

Waarom investeren in een slimme oplossing?
Wat staat jouw organisatie te doen als de topverkoper besluit te vertrekken? Zit alle informatie over klanten in zijn hoofd of zijn belangrijke zaken opgeslagen in het CRM?

Bij een praktisch CRM hebben verkopers ook onderweg toegang, via hun smartphone of tablet. Zo worden notities en afspraken gemakkelijk opgeslagen in het systeem. De informatie is direct beschikbaar voor alle afdelingen in de organisatie en zij verkrijgen op elk moment een compleet en actueel klantbeeld. Met een up-to-date CRM systeem zijn klanten eenvoudig over te dragen naar een opvolger.

Creëer kansen met CRM
Informeer klanten tijdig over het vertrek van de medewerker. Introduceer de opvolger en laat klanten weten hoe zij hem het beste kunnen bereiken en waar hij hen mee van dienst kan zijn. Benut dit contactmoment door tegelijkertijd een passende aanbieding te doen of een korte update over de organisatie te geven.   

Veel succes!

Meer weten over onze CRM oplossing? Probeer Yoobi gratis.

 • Gepubliceerd op:
  29-10-2015
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  14-12-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen