Maak kennis met het vernieuwde orderscherm

Dankzij dit vernieuwde scherm maak je een order aan met minder stappen, kliks en schermen. Maak kennis met het vernieuwde orderscherm en bespaar tijd op je facturatie.

Alles wat je wil weten vanaf nu in 1 scherm. Voor meer controle en inzicht in financiële afspraken. Het vernieuwde orderscherm maakt het mogelijk alle financiële gegevens te selecteren, bewerken of openen.

Dankzij dit vernieuwde scherm maak je een order aan met minder stappen, kliks en schermen. Maak kennis met het vernieuwde orderscherm en bespaar tijd op je facturatie.

Alles over orders

Om snel en foutloos te factureren werken we in Yoobi vanuit orders, als dragers van alle informatie. Een order bestaat uit orderitems om de gewenste kosten op de juiste manier door te belasten.

 • In een Regie orderitem factureer je de binnen een bepaalde periode de goedgekeurde uren van een bepaald project.
 • In een Fixed-price orderitem factureer je de factuurmomenten binnen een bepaalde periode. Dit fixed-price orderitem is gekoppeld aan een project en op basis van een vast tarief. De factuur kan opgesplitst zijn in meerdere factuurmomenten.
 • In een Product orderitem factureer je net zoals bij fixed-price factuurmomenten binnen een bepaalde periode. Echter is dit op basis van producten, eventueel in de vorm van een abonnement. 

Tip: Voorkom dubbele ordernummers en laat Yoobi automatisch ophogen. In te stellen via Beheer > instellingen > financieel.

Het verbeterde orderscherm

Het order scherm zoals we dat in release 1.16.10 hebben toegevoegd voor offertes, is nu ook beschikbaar via verkopen en projecten. Maak direct een order aan vanuit 1 scherm, zonder een aparte wizard (van meerdere schermen) te doorlopen. Door een order samen te stellen vanuit een offerte, project of klant, laat je Yoobi automatisch de bijbehorende gegevens overnemen op de factuur en voorkom je verschillen.
 

Het nieuwe overzichtsscherm
 

Tip: check factuurvoorkeuren om de verzendmethode en het factuuradres te controleren

Nieuwe mogelijkheden

 • Meer mogelijkheden voor het bewerken en aanmaken van orders, in 1 scherm
 • Yoobi toont meerdere orders op 1 pagina en niet langer op aparte tabbladen
 • De instellingen voor ‘factuur voorkeuren’ zijn toegevoegd aan de overzichtspagina. Zo bereik je sneller deze instellingen, met minder kliks.
   
Factuurvoorkeuren

Tip: check de factuurinstellingen om bijlages toe te voegen

 

Factuurinstellingen

Werkwijze

Het is niet langer mogelijk een order aan te maken vanuit de order-lijst. Je maakt een order aan bij de klant of het project. Als je een order opent vanuit de order-lijst krijg je het nieuwe scherm te zien en de opties voor bewerken en facturatie.

 • Order samenstellen vanuit een project. Via Projectmanagement > Projecten > Order samenstellen kom je op het vernieuwde order-scherm
 • Order aanmaken vanuit de klant. Via CRM > Klanten > Order items > Orderitems toevoegen. Yoobi toont nu de order en geeft aan welke regels uiteindelijk op de factuur terecht komen. De uren en aantallen zijn leeg, omdat je niet hebt aangegeven welke periode je wil doorbelasten. Zodra je gaat factureren, maakt  Yoobi een factuur aan met uren uit de geselecteerde periode. Via de knop Bewerken kun je de inhoud van de  factuurregels aanpassen.
 • Order samenstellen vanuit een verkoop. Via CRM > Verkopen > Open de verkoop waar je een order voor wil aanmaken > Offertes > Selecteer de offerte > Order samenstellen.

Tip: Wil je met 1 handeling veel factuurvoorstellen generen, bekijk dan deze tips.

Beschikbaarheid

Deze nieuwe functionaliteiten komen beschikbaar in de hotfix van donderdagavond 15 februari. Vanaf vrijdag zijn deze extra mogelijkheden beschikbaar voor alle klanten die werken met de facturatie-module van Yoobi. Wil je meer weten over de inhoud van de hotfix, lees dan zeker de release notes. Hierin staat exact beschreven welke nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn gekomen. Deze opties zijn voor al onze klanten beschikbaar, mits ze de betreffende modules afnemen.

 

 • Gepubliceerd op:
  15-02-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  08-11-2018
 • Tag:
  factureren
 • Delen:
  Delen