Klantcase DataRegie

De keuze voor Yoobi was snel gemaakt. 


Na een aantal jaar leiding te hebben gegeven aan de Aloysius Stichting, in de rol van directeur financiën en bedrijfsvoering, besloot Thomas Reterink in 2018 als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Hij richtte adviesbureau DataRegie op en begeleidt nu klanten bij het efficiënt en veilig gebruiken van (privacygevoelige) gegevens. Hij bedient met name zorg- en onderwijsinstellingen.

De Aloysius Stichting koos na een uitgebreide selectieprocedure in 2016 voor Yoobi. 

Thomas Reterink: “Destijds hebben we een aantal systemen met elkaar vergeleken en uiteindelijk zijn we bij Yoobi uitgekomen. We hadden de voorwaarde gesteld dat het een gebruiksvriendelijk systeem moest zijn, met een eigen app. Yoobi voldeed hieraan. De userinterface is eenvoudig en werkt prettig. De opzet van projecten en bijbehorende klanten voelde logisch.

Toen ik vervolgens als zelfstandige verder ging, was de keuze voor Yoobi snel gemaakt. Ondanks dat een grote organisatie andere eisen aan het systeem stelt dan een zzp’er, is het voordeel van tijdschrijven evident. 

Het was eenvoudig om een demo-account te activeren. In tegenstelling tot enkele andere partijen kon ik met Yoobi na een korte mailwisseling aan de slag in mijn persoonlijke omgeving, met de modules die ik wenste.

De flexibiliteit van Yoobi kan zich meten met zwaardere pakketten. Met name bij de inrichting van projecten. Ik werk op projectbasis en kan met behulp van verschillende activiteiten tarieven hanteren en apart doorbelasten binnen 1 project. Dit geeft mij de ruimte om te spelen met bedragen en aparte afspraken te maken met mijn klanten, bijvoorbeeld bij het doorbelasten van reiskosten.

Het inzicht wat Yoobi verschaft is belangrijk. Niet alleen weet ik exact hoeveel uur ik aan een project heb gespendeerd, ik kan ook een onderscheid maken tussen declarabele en niet declarabele uren.

Yoobi beschikt standaard over een groot aantal rapportages. Er is altijd wel een rapportage die ik kan gebruiken en door de data te exporteren naar MS Excel kan ik zelf het gewenste overzicht samenstellen.

Ik zou Yoobi zeker aanbevelen.”

 • Gepubliceerd op:
  03-09-2018
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  07-03-2019
 • Tag:
  klantcase
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?

meer klantcases vind je hier.