Inspelen op verlof

Yoobi beheert het verlof en geeft jou het inzicht om er slim op in te spelen. 


In deze blog gaan we in op de verlofmodule. Wat zeggen de cijfers over deze module? Een paar statistieken van onze klanten:

Wanneer worden de meeste aanvragen ingediend?
Op maandag worden de meeste aanvragen ingediend en dit aantal loopt langzaam af, met de vrijdag als rustigste dag. De meeste mensen vragen verlof aan voor een vrijdag. Dit is veruit de populairste dag om vrij te nemen. Gevolgd door de donderdag en maandag.

Hoe snel worden aanvragen gemiddeld beoordeeld?
Als je verlof aanvraagt met Yoobi word je aanvraag in 64% van de gevallen binnen 1 dag beoordeeld. Na 5 dagen is 92% van de aanvragen beoordeeld. Slechts 3% van de aanvragen word na 10 dagen (of later beoordeeld).

Verlof aanvragen én beoordelen gaat via de webversie of app. Eenvoudig en overzichtelijk.

Hoe is dit proces ingericht in Yoobi?
Een medewerker dient een verlofaanvraag in via de app of de webversie van Yoobi. De leiddingevende ontvangt de aanvraag per mail en kan hem direct goed- of afkeuren, ook via de app. Aan de beoordeling kan een opmerking aan toegevoegd worden.

Kan ik nog verlof opnemen?
Om na te gaan hoeveel verlof je nog beschikbaar hebt, kijk je in de app. Of je voegt een widget toe aan je dashboard, zo zie je meteen hoeveel uur er nog beschikbaar zijn. Klik op ‘specificatie’ om te zien hoe het saldo is opgebouwd en welke mutaties er zijn geweest op je verlofsaldo.

Kan ik deze verlofaanvraag goedkeuren?
Voor je een aanvraag beoordeelt, wil je weten wat de impact van de aanvraag is en hoeveel beschikbaarheid er in die periode is. Zijn er meer collega’s afwezig in die periode? Yoobi toont welke collega's er verlof hebben gevraagd of goedgekeurd hebben gekregen.

Hoeveel verlof hebben mijn medewerkers beschikbaar?
Om na te gaan hoeveel verlof medewerkeres beschikbaar hebben, kies je voor de rapportage ‘verlof saldi’. Dit rapport kun je filteren op afdeling, jaar en medewerker. Om je eigen saldo te controleren open je de app en  ga je naar ‘verlofsaldo’. In dit menu-onderdeel open je het type verlof waar je het detailoverzicht van wil zien. Bijvoorbeeld ‘vakantie’ om het resterenede verlofsaldo te bekijken.
 

TIP: Laat Yoobi verlofrecht toekennen. Kies voor een bulkmutatie om dit snel aan meerdere gebruikers toe te kennen, of kies er voor om dit te automatiseren. Lees hier hoe je dat doet.


Dit heldere proces zorgt voor:

 • Duidelijkheid over de verlof bij medewerker en (afdelings)manager
 • Snelle reactie op aanvraag (92% is binnen 5 dagen beantwoord)
 • Tijdsbesparing bij het administreren van verlof
   

Verlof direct geregeld dankzij urenregistratie

Sylvia de Jong is werkzaam voor de financiële administratie van de Aram Group en verteld waarom zij voor Yoobi hebben gekozen: “Doordat alle medewerkers uren registreren in Yoobi, bouwen zij via dit systeem ook verlof op en is dit meteen ingeregeld. Praktisch, omdat wij ook werken met overwerk en het uitbetalen van opgebouwde tijd-voor-tijd uren”.
 

Essentieel inzicht in uren

Rinse Hoekstra is directeur van teken- en adviesbureau SynTek: “Het verwerken van de verlofuren is een groot gemak binnen Yoobi. Vooral het overzicht is voor SynTek van grote waarde. Je kunt op diverse niveaus filteren en de bewuste gegevens exporteren of afdrukken”.
 

Ga ook slim om met verlof

Met Yoobi hebben medewerkers altijd inzicht in het verlofsaldo en hebben zij in 92% van de gevallen binnen 5 dagen een reactie op hun aanvraag.  Als projectmanager heb je snel inzicht in de uren van medewerkers. 
 

Wil je meer informatie?
Heb je interesse in onze oplossing voor verlof, neem contact op met Jurelyn, Hans of Bram,
via sales@yoobi.nl of bel naar: +31 (0)181 69 76 70. 
Zij vertellen je graag meer.

 • Gepubliceerd op:
  23-05-2017
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  19-09-2022
 • Tag:
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?