De kracht van ons factuurproces

Maak kennis met het factuurproces van Yoobi en leer de uitgebreide functionaliteiten kennen. 

 

 

Onze facturatiemodule is een van de meest veelzijdige en praktische oplossingen. Niet alleen door de koppelingen die wij bieden met boekhoudpakketten (waardoor betalingen automatisch verwerkt worden en Yoobi de actuele betaalstatus van alle facturen laat zien), maar ook door de uitbreidingen die we de afgelopen periode hebben gedaan. Maak kennis met deze module en lees welke resultaten onze klanten behalen.

Op welk moment worden facturen opgemaakt?

Onze klanten factureren vooral op de eerste en laatste dagen van de maand. Met dinsdag en vrijdag als drukste (week)dagen. Gemiddeld worden er iedere maand ruim 3000 facturen opgesteld en verzonden met Yoobi.

Welke verzendmethode kiezen onze klanten?

De afgelopen jaren zien we de aantallen tussen facturen per post of per e-mail versturen steeds verder oplopen en het verschil tussen die twee methodes wordt steeds groter. Inmiddels verzenden onze klanten 75% van alle facturen per e-mail en 25% per post.

Wat is de doorlooptijd van een factuur?

Ondanks dat de hoeveelheid verzonden facturen met Yoobi de afgelopen jaren is verdrievoudigd, is de doorlooptijd (van opmaak tot betaling) gelijk gebleven. Dit ligt rond de 30 dagen. In 2015 was de doorlooptijd van facturen die per e-mail werden verzonden zelfs korter dan bij facturen die per post werden aangeboden.
 

Leestip: Wat je kunt doen aan lange betalingstermijnen en hoe je financiële problemen voorkomt.
Dit zijn onze tips voor een gezonde cashflow. 

De sterke eigenschappen van deze module:

 • 1 Licentie voor de facturatie van verschillende Bv’s
 • Verstuur facturen met een betaallink
 • Snel veel facturen opmaken met een bulkmutatie
 • Intern doorbelasten met intercompany facturatie
 • Automatische koppeling met boekhoudpakket
   
Leestip: Wat zijn de meeste gemaakte 'fouten' in het factuurproces?
Wij delen ze hier en geven tips om ze te voorkomen. 

De ervaring van onze klanten

Waar lopen onze klanten tegen aan, als ze aan de slag gaan met deze module? Ook Aserio en de Aram Group hebben afscheid genomen van handmatige facturatie en dit zijn hun bevindingen:
 

Veel mogelijkheden en flexibiliteit bij facturering

Edwin Groen, directeur Aserio: “Yoobi is voor Aserio waardevol omdat de mensen in het veld eenvoudig uren en projecten kunnen registreren en ik vanuit de timesheets direct kan factureren. Wat hierbij erg prettig is, is de flexibiliteit van Yoobi. Zo zijn geregistreerde uren en projecten niet direct in beton gegoten en kan ik op een later moment wijzigingen aanbrengen en doorvoeren op de factuur.”
 

1 account voor de facturatie van 15 administraties

Sylvia de Jong, financiële administratie van de Aram Group: “Door de automatische koppeling tussen Yoobi en Twinfield hoef ik geen gegevens te importeren en worden alle facturen automatisch opgenomen in de juiste boekhouding. Dit is belangrijk, omdat wij bij Aram 15 administraties hebben, waarvan er 7 gekoppeld zijn met Yoobi. Iedere afdeling is een aparte BV, met een eigen boekhouding en administratie, inclusief een eigen factuurschema. De intercompany facturatie oplossing die wij hier voor gebruiken is ideaal. Projecten die zijn aangemerkt als intercompany, worden intern doorbelast met aparte tarieven.”
 

Ontdek waarom jouw organisatie een factuurproces nodig heeft

Als je kiest voor de factuurmodule van Yoobi, laat je afdelingen en medewerkers samenwerken aan de facturatie. Om een factuur op te maken volg je een vaste reeks van activiteiten. Alle bijbehorende taken zijn ingericht In Yoobi en je ziet op elk moment wie waar aan werkt en wat de voortgang is. Deze werkwijze geeft veel inzicht en zorgt er voor dat iedereen altijd kan zien wat de status is. Minder risico’s en een volledige controle op alle activiteiten.

Laat Yoobi jou ook helpen bij het facturatieproces. Werk efficiënt samen en haal meer rendement uit je administratie.
 

Wil je meer informatie?
Heb je interesse in onze oplossing voor facturatie,neem contact op met Jessica of Bram,
via sales@yoobi.nl of bel naar: +31 (0)181 69 76 70. 
Zij vertellen je graag meer.

 

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!

 

 

 

 

 • Gepubliceerd op:
  16-05-2017
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  28-09-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen