Bouwen met inzichtblokken

Stel je persoonlijke dashboard samen door te bouwen met menublokken en inzichtblokken. Stel je persoonlijke overzicht samen
Welke informatie is voor een projectmanager het belangrijkste? Hoe zorg je ervoor dat je die gegevens zo snel mogelijk terugvindt? Om dit te ondervangen kun je het beste werken met inzichtblokken. Stel je persoonlijke dashboard samen door inzichtblokken en snelkoppelingen te selecteren en samen te brengen.

Menublokken
Afhankelijk van de modules en de rechten die je in Yoobi hebt zijn er verschillende menublokken zichtbaar. De blokken zijn blauw gekleurd; tenzij er actie van jou verwacht wordt, dan kleuren ze rood. In het blok staat aangegeven welke acties uitgevoerd moeten worden.

Inzichtblokken
Via de paarse inzichtblokken navigeer je naar een rapport waarmee je o.a. projectvoortgang, kosten, uren en resultaten inzichtelijk maakt. Je ziet direct het overzicht waar je naar op zoek bent, zonder telkens de filters (opnieuw) in te stellen. Dit maakt jouw projectbeheer een stuk overzichtelijker.

Enkele voorbeelden van inzichten:

 • Urenverantwoording
 • Budget versus realisatie
 • Welke uren zijn gefactureerd?

Als je een blok aanklikt navigeer je naar een lijst van gegevens die voldoen aan de geselecteerde filters. De getoonde gegevens zijn dynamisch omdat de gegevens realtime worden opgehaald. Zo krijg je een actueel beeld. Wat je hier kan zien hangt af van de rechten die je hebt en met welke modules je werkt.

Je gebruikt het grijze blok om de weergave aan te passen en blokken toe te voegen of verwijderen. In deze video zie je hier meer over:


Lijsten
Als je klikt op een van de menublokken opent er een lijst. Pas eenvoudig de weergave aan door kolommen toe te voegen of verwijderen. Het voordeel van de vernieuwde versie is dat je gegevens aan kunt passen vanuit de lijst, zonder te hoeven navigeren. Door de weergave van breed naar smal te zetten krijg je hier meer ruimte voor. In deze video laten we je zien hoe je dat doet:
 

Zodra je het gewenste overzicht hebt samengesteld download je de gegevens als pdf of Excel bestand.

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze dashboards, neem dan contact op met een van onze medewerkers. We vertellen je graag meer of laten je zien hoe het werkt. Wij zijn bereikbaar via sales@yoobi.nl of op telefoonnummer (0)181 69 76 70.

 

 • Gepubliceerd op:
  30-04-2019
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  06-05-2019
 • Tag:
  dashboard,urenregistratie
 • Delen:
  Delen

Meer informatie?