Automatisch debiteurenbeheer met Yoobi en Yuki

Met deze koppeling heb je altijd een actueel debiteurenbeeld.  

Het is voor klanten van Yoobi niet nodig om BTW percentages uit te rekenen met de rekenmachine of Excel te openen voor een debiteurenoverzicht. Geen knip- en plakwerk om de factuur op te maken of stress voor de verzending. Onze klanten houden eenvoudig grip op het debiteurenbeheer, zonder extra handelingen. 


Vanuit deze gedachte en de wens om debiteurenbeheer zo makkelijk mogenlijk te maken, hebben de ontwikkelaars van Yoobi een koppeling met Yuki gerealiseerd. Yuki is een online platform voor boekhouden. Yuki verzorgt een open API (Application Programming Interface) omgeving die het mogelijk maakt om het online platform te laten communiceren met externe systemen, zoals Yoobi.

De koppeling die wij hebben ontwikkeld controleert  twee keer per dag, automatisch, bij Yuki, op ontvangen betalingen

Waarom is dit handig?
Je hoeft geen banktransacties meer te importeren, dit gaat met deze koppeling voortaan automatisch. Ook de herkenningsgraad van facturen wordt hoger en je vergeet geen banktransacties meer.

De koppeling zorgt er voor dat je altijd een actueel debiteurenbeeld hebt en je slim om kunt gaan met herinneringen. Ook als je afwezig bent. Verstuur niet langer onterechte herinneringen omdat de betaalinformatie te laat bijgewerkt is.

Hoe werkt dit?
De koppeling controleert om 07.00uur en 13:00uur de betalingen die Yuki heeft ontvangen en probeert die te matchen met de openstaande facturen in Yoobi. In het overzicht ‘betalingen verwerken’ staan alle voorstellen van gevonden transacties tegen de openstaande facturen. Transacties die 100% matchen met een openstaande factuur krijgen automatisch een fiat en status ‘betaald’. 

Met name voor gebruikers die werken met elektronisch facturen (UBL documenten) heeft dit een groot voordeel, omdat dit type facturen sneller herkend wordt en er zo meer openstaande facturen automatisch gefiatteerd worden.

Wat bereik je hier mee?
Automatiseer je debiteurenbeheer met Yoobi en Yuki. Werk met deze koppeling en stop met het handmatig importen van banktransacties. Verleg je aandacht naar het overzicht  ‘openstaande facturen’. Dit zijn facturen die na de vervaltermijn nog niet betaald zijn en actie behoeven, zoals het versturen van een herinnering.

Vervolg
De komende periode werken onze software ontwikkelaars verder aan de uitbreiding van deze koppeling. Hierbij richten we ons op de aparte omzet-groepen waar facturen op worden geboekt, zodat er nog meer grip is op de verschillende debiteuren.  

Meer weten over deze uitbreiding of wil je op de hoogte worden gehouden? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of vraag een gesprek aan met onze accountmanager. 

Ga direct aan de slag
Gratis 41 dagen demo!
 • Gepubliceerd op:
  06-06-2016
 • Gemaakt door:
  Sarah Kocken
 • Bijgewerkt op:
  08-11-2018
 • Tag:
 • Delen:
  Delen