4 redenen waarom wij van urenregistratie houden

Iedere dag werken wij met liefde aan onze software. Speciaal voor onze gebruikers. Niet iedereen houdt evenveel van uren registreren. Daarom, op Valentijnsdag, 4 redenen om van urenregistratiesoftware te houden. Urenregistratie is de eerste échte liefde van Yoobi. De basis van (bijna) al onze modules is dan ook urenregistratie. Dagelijks aan de software werken laat ons hart sneller kloppen. Wat wij ook weten is dat urenregistratie niet bij iedereen favoriet is. Daarom geven we je vandaag, op Valentijnsdag, 4 redenen waarom wij van urenregistratie houden.

Urenregistratie zorgt voor vertrouwen 
Vertrouwen is een belangrijke factor wanneer je voor opdrachtgevers werkt. Door uren nauwkeurig te registreren draai je in no time overzichtelijke rapporten. Deze voeg je als bijlage bij de factuur. Hierdoor zorg je voor transparantie naar je opdrachtgevers toe. Zo weten zij precies waar ze aan toe zijn en waar ze voor betalen. Met dit vertrouwen zorg je ervoor dat je opdrachtgevers langer bij je blijven.  

Urenregistratie is de perfecte basis voor de facturatie 
Een sluitende urenregistratie is de basis voor de financiële afdeling. Zonder geregistreerde uren valt er immers niets te facturen. Wanneer de basis van dit proces goed op orde is en ook de tariefafspraken juist worden vastgelegd, loopt de facturatie op rolletjes en voorkom je vragen en creditnota's.  

Doordat de uren geregistreerd en goedgekeurd zijn factureer je deze eenvoudig en snel door aan je opdrachtgevers. Uiteraard koppel je de facturatiesoftware aan je boekhouding. Zo heb je direct inzicht in de betaalstatus en krijg je handige notificaties wanneer een betaaltermijn verstreken is.  

Een aanvulling op de facturatie is self billing. Deze module brengt alles bij elkaar. Naast de factuur naar jouw opdrachtgever, wordt dan gelijk de factuur vanuit de ZZP'er aan jou gestuurd voor zijn gemaakte uren. De self billingfactuur wordt automatisch gemaakt op basis van de afgesproken tarieven, omdat die zijn vastgelegd. Dit bespaart tijd én je hoeft hun facturen niet meer te controleren op juistheid van de uren en tarieven.  

Verbeter je eigen prestaties & planning door urenregistratie 
Urenregistratie biedt inzichten op het gebied van performance. Je ziet bijvoorbeeld precies hoeveel declarabele uren een medewerker maakt of hoeveel tijd een bepaalde opdracht heeft gekost. Hierdoor stuur je beter op de cijfers en gaat je rendement omhoog.  

Ook ga je met urenregistratie software beter plannen. Omdat je weet hoeveel tijd bepaalde activiteiten kosten plan je hier nog beter op in en zo creëer je de mogelijkheid om je medewerkers efficiënter in te delen 

Een rooskleurige toekomst met urenregistratie 
Wanneer je al enige tijd uren registreert, dan gebruik je dit als basis voor de toekomst. Je hebt inzicht in het werkelijke resultaat van gerealiseerde opdrachten en hiermee schat je beter in, hoeveel uren je moet offreren aan nieuwe opdrachtgevers. 

Kortom, meer dan genoeg redenen om van urenregistratie te houden. Gelukkig is de liefde van onze gebruikers wederzijds. Zij waarderen Yoobi gemiddeld met een 8.8 en wij zijn trots dat we gebruikers hebben die al sinds het begin van Yoobi met onze urenregistratie werken. Dat is dus al méér dan 10 jaar! 

 

 • Gepubliceerd op:
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  08-06-2022
 • Tag:
  urenregistratie
 • Delen:
  Delen