3 snelle tips voor beheerders

Als beheerder nog meer uit Yoobi halen? Dat kan! In dit blog geven we 3 tips om jouw werk makkelijker te maken en andere Yoobi gebruikers beter te helpen bij vragen. Als beheerder nog meer uit Yoobi halen? Dat kan! In dit blog geven we 3 tips om jouw werk makkelijker te maken en andere Yoobi gebruikers beter te helpen bij vragen. 


Tip 1: Zo deblokkeer je een medewerker
Het overkomt iedereen wel eens, je bent je wachtwoord vergeten. Eigenwijs probeer je het tóch. Gevolg? Een geblokkeerd account omdat het wachtwoord te vaak foutief is ingevuld. 

Als beheerder zorg jij er eenvoudig voor dat de gebruiker weer snel verder kan met zijn werk. Deblokkeer de medewerker via Personeel > Medewerkers, dubbelklik op de betreffende medewerker en kies bij acties voor ‘deblokkeren’. Ook zie je rechtsboven in het detailscherm de knop ‘Mail nieuw wachtwoord invoeren’. Hiermee zorg je dat de medewerker zijn wachtwoord opnieuw in kan stellen.  

Wanneer een medewerker geblokkeerd is maar wel zijn wachtwoord weet hoef je de medewerker enkel zelf te deblokkeren. 

Tip 2: Zo zorg je dat uren snel worden ingevoerd
Het is tijd om uren te factureren of salarissen te betalen. Maar wat als je nog uren mist van medewerkers? Dit probleem voorkom je eenvoudig met het instellen van een notificatie. 

Via Beheer > Systeemvoorkeuren > Notificatie instellingen zorg je dat medewerkers na afloop van een periode (week of maand) per mail een reminder krijgen. 

Meer handige notificaties instellen? Lees dan dit supportartikel

Tip 3: Zo wijzig je een gebruikersrol
Als beheerder in Yoobi kan je gebruikersrollen snel & eenvoudig aanpassen. Definieer gebruikers en geef hen de juiste rechten voor Yoobi. Via Beheer > Systeemvoorkeuren > Gebruikersrollen regel je met de schuifjes bij ‘Gebruikersprofiel’ per soort gebruiker welke rechten een gebruiker heeft. 

 

 • Gepubliceerd op:
  11-09-2020
 • Gemaakt door:
  Margot Jonker
 • Bijgewerkt op:
  26-01-2021
 • Tag:
  Yoobi beheerder,Tips
 • Delen:
  Delen

Ontvang de nieuwsbrief: