Proces

De bouw en ontwikkeling van Yoobi® wordt door onze eigen ontwikkelaars in Nederland uitgevoerd.  Yoobi® is gebouwd op basis van onze jarenlange ervaring die wij hebben opgedaan met het software pakket "mijnuren Online".

Yoobi is een product dat in ontwikkeling blijft. Ons doel is om Yoobi continue te verbeteren zodat de functionaliteit steeds aan de eisen en wensen van de markt voldoet. Dit doen wij graag met onze klanten en vragen hen om feedback, zodat we samen Yoobi® kunnen optimaliseren. Om dit te realiseren is gekozen voor een ontwikkelproces gericht op het toevoegen van nieuwe functionaliteiten in releases en het oplossen van kleine fouten (bugs) en/of toevoegingen in tussen-releases, hotfix genoemd.
 

development en hotfix proces Yoobi
Yoobi development proces (NL)

In de afbeelding hierboven worden de verschillende soorten meldingen getoond die uiteindelijk leiden naar een release of hotfix. De rode bollen links in de afbeelding geven de verschillende soorten meldingen weer die we in het ontwikkelproces tegenkomen. Deze meldingen worden altijd in ons support systeem ingevoerd.

  1. Wensen en verbeteringen: Deze worden via het feedback formulier of via de account managers aangemeld
  2. Fouten: Deze (bugs) worden geconstateerd bij interne systeemtest óf aangemeld door klanten via het support formulier op de help site.
  3. Nieuwe functionaliteit: Dit is een onderdeel van de roadmap en kan worden aangemeld door klanten of door onze product managers.
De ontvangen meldingen worden ingedeeld in de release planning. Bij het indelen wordt de prioriteit¹ bepaald. Voor een release geldt dat we hier de kwartaalplanning aanhouden. Eén keer per kwartaal doen we een grotere release met nieuwe functionaliteit.
Hotfixes worden tussendoor uitgebracht omdat deze dienen voor het oplossen van fouten of beschikbaar maken van kleine verbeteringen. Via de actuele meldingen en de melding op het loginscherm ziet u wat er is opgelost.

Prioriteit¹ De prioriteit die wij aan meldingen toekennen wordt gebaseerd op de volgende beoordelingen:
  1. Is de melding een showstopper voor X klanten (waarbij X doorgaans een getal groter is dan 1)
  2. Zijn er meerdere klanten(of prospects) die dezelfde (of een soortgelijke) melding doen of gedaan hebben
  3. Is een melding ihgv een wens een toevoeging die reeds in een bestaande (latere) release is gepland
  4. Is er een technische (of juridische) noodzaak of is er kans op dataverlies of andere schade aan gegevens dat een melding doorgevoerd moet worden

De tijd dat een melding open staat is voor ons op dit moment geen doorslaggevende factor bij de beoordeling van kandidaat meldingen.