Taken

In het takenoverzicht (via het menu Taken) heb je keuzes uit 3 snelfilters.

Mijn taken:
Alle open taken t/m vandaag waar jij als gebruiker aan gekoppeld bent.
Ben je alleen als groep (dus niet groep en gebruiker) gekoppeld aan taken dan zie je deze taken niet in dit overzicht.

Taken Groep:
Alle open taken t/m vandaag waaraan de groep (waarin jij als medewerker bent opgenomen) gekoppeld is, maar waar er nog geen gebruiker gekoppeld is.
Op het moment dat er een gebruiker gekoppeld wordt (iemand heeft de taak aangenomen) dan verdwijnt de taak uit deze lijst. De taak zie je dan terug in het snelkoppeling overzicht ‘Mijn taken’ bij deze gebruiker.

Open taken:
Alle open taken t/m vandaag van de gehele organisatie.

In het menu taken kun je indien gewenst zelf een selectie(s) maken door filters toe te voegen of te verwijderen. Indien je deze zoek instelling wilt bewaren klik je op de knop ‘bewaren’. Deze bewaarde zoekinstelling zie je dan terug op je algemene dashboard.
 

Menu taken

Nieuwe taak toevoegen
Je kunt op meerdere manieren een nieuwe taak toevoegen. In dit scherm kan dit op 2 manieren. Via de knop ‘+ Toevoegen’ of via de knop met de twee pijltjes (deze is beschikbaar in alle schermen in Yoobi).

Klik hier voor meer informatie over het toevoegen van een nieuwe taak

Notificatie icoontjes
De notificatie icoontjes geven aan hoeveel taken je voor vandaag hebt openstaan, welke nieuwe taken er voor jou zijn aangemaakt en hoeveel taken er verlopen zijn.
 


 

  Taken voor vandaag: Taken die vandaag behandeld moeten worden

  Nieuwe taken: Dit zijn nieuwe taken die door een ander persoon aan jou zijn toegekend

  Verlopen taken: Taken waarvan óf de deadline óf geplande einddatum verstreken is


Klik op een icoontje om direct naar deze taken te navigeren.

Op het moment dat je en taak uit het overzicht 'Nieuwe taken' bekijkt door deze te openen, dan verdwijnt deze uit het overzicht en verdwijnt de groene notificatie.

Verlopen taak: Een open taak waarvan óf de deadline óf geplande einddatum verstreken is. Als de plandatum eindtijd niet gevuld is, dan wordt gekeken naar de plandatum starttijd. Als de tijd niet gevuld is, dan wordt uitgegaan van 23:59 (einde dag).

Bulkmutaties
Via de knop ‘Bulkmutaties’ kun je direct een bulkmutatie opstarten om meerdere taken in 1 keer te wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Toewijzen en inplannen
Via de knop ‘Toewijzen en inplannen’ kun je een of meerdere taken aan een (andere) gebruiker toewijzen. Je kunt kiezen om de huidige gebruiker hierbij te overschrijven, of je kunt de huidige gebruiker laten staan. Ook kun je de taak een andere datum meegeven.

Aannemen
Via de knop ‘Aannemen’ kun je een taak aannemen. Jij wordt dan als gebruiker aan de taak toegevoegd. Is er al een gebruiker aan de taak toegevoegd dan blijft deze gekoppeld en wordt jij hieraan toegevoegd.

Is de taak gekoppeld aan je groep en nog niet aan een gebruiker, dan wordt jij nu gekoppeld als gebruiker en ben jij nu eigenaar van de taak, je ziet de taak in het snelkoppeling overzicht ‘Mijn taken’.

Taken uitstellen
Met deze knop kun je een of meerdere taken uitstellen. Je kunt de taak 1 maand, 1 week of 1 dag uitstellen.
 

Afronden
Met de knop ‘Afronden’ geef je aan dat de taak is afgerond. De taak krijgt de status ‘Afgerond’ en verdwijnt uit de lijst ‘Mijn taken’.

Let op: Het afronden van een taak kan vervolg taken genereren die in de workflow zijn gedefinieerd.

Let op: Indien je geen taak of taken selecteert, rond je ALLE taken uit de lijst af.

Annuleren
Met de knop ‘Annuleren’ kun je een taak annuleren. De taak krijgt de status ‘Geannuleerd’ en verdwijnt uit de lijst ‘Mijn taken’.

Let op: Het afronden van een taak kan vervolg taken genereren die in de workflow zijn gedefinieerd.

Let op: Indien je geen taak of taken selecteert, annuleer je ALLE taken uit de lijst.

Verwijderen (prullenbakje)
Via de knop met het prullenbakje kun je taken definitief verwijderen. Deze actie kan niet teruggedraaid worden. Een alternatief is de taak annuleren. 

Dubbelklik op een taak
Dubbelklik op een taak om deze te bekijken. Je komt dan in het tabblad 'Overzicht' van deze taak. Hier kun je de taak ook wijzigen. Klik hier voor meer informatie over het wijzigen van een taak. Via de knoppen PDF en XLS kun je het factuuroverzicht exporteren naar een PDF of XLS bestand. Door te klikken op het ‘moersleutel’ icoon kun je instellen welke kolommen je zichtbaar wilt hebben in het overzicht. Voor meer informatie over groepen klik je hier